A budaörsi női asztalitenisz csapat idén is a Bajnokok Ligájában szerepel

(Budaörs, 2021. október 28. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata Európa nyolcadik legjobb női klubcsapataként idén is a Bajnokok Ligájában szerepel. A novemberi csoportkör házigazdája a BL címvédő Berlin.

 

 

Az Európai Asztalitenisz Szövetség 2021 nyarán hozta nyilvánosságra azt a táblázatot, amelyik a női asztalitenisz klubokat rangsorolja az elmúlt három szezon nemzetközi kupáiban elért eredményessége alapján.

Az SH-ITB Budaörsi SC az előkelő nyolcadik helyet foglalja el a rangsorban, ami azt jelenti, hogy a budaörsi csapat jelenleg Európa nyolcadik legjobb női klubcsapata. A nyolcadik helyezés egyben azt is jelenti, hogy a 2021/2022-es szezonban nyolcadik kiemeltek a Bajnokok Ligájában. 

Az elmúlt három év alatt két európai kupasorozatban is érmet szerzett a csapat: 2019-ben bronzérmet az ETTU Kupában, 2021-ben pedig ezüstérmet a Europe Cup sorozatban.

A nemzetközi kupaszereplésük kapcsán megemlíthetjük, hogy a mostani szezonjuk megszakítás nélkül a tizenkilencedik, 2003 óta folyamatos résztvevői az Európai Szövetség kupasorozatainak.

A nemzetközi kupákon való eredményes részvétel nagyban öregbíti az egyesület és Budaörs hírnevét. 

November elején utazik a csapat Berlinbe, ahol a négy csapatból álló csoportban, sorrendben a portugál Juncal-al, a Bajnokok Ligája címvédő Berlinnel és a francia Lille csapataival mérkőznek meg.

A Berlin elleni mérkőzésnek dupla érdekessége is van, egyrészt Póta Georgina ebben a klubban légióskodott több mint 10 évet, másrészt az előző két szezonban Budaörsön szereplő Surján Szabinát éppen a német csapat igazolta át a nyáron. 

A Budaörsi Sport Club Póta Georgina, Fazekas Mária és Dari Helga összeállításban repül el Németországba. A mostani szezonra elsősorban gazdasági okokból a játékoskeret létszáma csökkent, így a taktikai variálhatóság is kevesebb lesz. 

 

 

asztalitenisz_bsc_csapat_2021okt_pota_georgina_dari_helga_fazekas_maria

 

 

Kitűzött céljuk, hogy minden csapattag hozza ki magából a maximumot, és legalább egy alkalommal győztesen szeretnének távozni az asztaltól.

 

Szurkoljunk nekik!

 

(Budaörsi Infó / forrás: BSC)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.