Anyagilag és szexuálisan kihasználtak egy kislányt, fegyházra ítélték őket

Két vádlottat emberkereskedelem miatt kilenc, illetve kilenc és fél év, másik kettőt kiskorú lány ellen elkövetett szexuális erőszak miatt három év nyolc hónap, illetve négy év fegyházra ítélt első fokon a Debreceni Törvényszék – tájékoztatta a bíróság szóvivője.

 

 

Dobó Dénes közölte: a vádlottak közül ketten kereskedtek a sértettel, ketten pedig fizettek nekik azért, hogy a kiskorú lánnyal szexuális cselekményt követhessenek el.

A bíróság a harmad- és a negyedrendű vádlottat véglegesen eltiltotta minden, 18 év alatti személyek nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől is.

A tényállás szerint a kiskorú sértett rendszeresen tartotta a kapcsolatot féltestvérével, az elsőrendű vádlottal és az ő anyjával, a másodrendű vádlottal. A rokonok két férfitól is pénzt kértek azért, hogy szexuális kapcsolatot létesíthessenek a gyermekkorú lánnyal.

A vádlottak 2019 karácsonyán berúgatták a kislányt, majd telefonon értesítették a harmadrendű vádlottat, hogy nyolcezer forintért szexuális kapcsolatot létesíthet vele. A harmadrendű vádlott autóval elvitte az ittas kislányt, aki közölte vele, hogy még csak 12 éves, de a férfi közösült vele, majd visszavitte a féltestvéréhez.

Másnap az első- és a másodrendű vádlott a sértettel együtt Berettyóújfaluba ment. A nő onnan telefonált a negyedrendű vádlottnak, aki – miután tízezer forintot átadott a felnőtteknek – elvitte “beszélgetni” a sértettet, majd egy közeli épületben, a tiltakozása ellenére megerőszakolta őt.

A kislány 2020 februárjában mondta el a történteket azoknak a rendőröknek, akik azért keresték, mert megszökött a lakásotthonból, ahol élt.

Az ítélet nem jogerős.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.