Megafilm: art besorolást kapott az Elk*rtuk

Art besorolást adott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Elk*rtuk című magyar játékfilmnek; a döntés révén nemcsak a multiplexek, de az ország összes artmozija vetítheti a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az azt követő történéseket feldolgozó politikai krimit – közölte a filmet gyártó Megafilm Kft. 

 

 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése alapján megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak az Elk*rtuk című film, ugyanis megkapta az artmozis besorolást, vagyis az ország összes multiplex és művész mozija is játszhatja.

A filmalkotást október 21-től vetítik a mozikban – olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy az NMHH azoknak a forgalomba kerülő filmeknek ad art minősítést, amelyek művészi értékükkel hozzájárulnak a magyar, az európai és az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez, vagy amelyet a bizottság oktatási, kulturális szempontból jelentősnek, magas művészi színvonalúnak ítél.

 


UPDATE

PONTOSÍTÁS

A besorolást a Nemzeti Filmiroda tette (https://nmhh.hu/cikk/187688/Elerhetosegek_Nemzeti_Filmiroda), amely szervezet 2020. január 1-től már nem a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalához tartozik.

Már nem tartozik NMHH feladatai közé a filmművészeti alkotások minősítése – közölte pontosításul az NMHH, Kommunikációs Igazgatóság a Budaörsi Infó szerkesztőségével e-mailban 2021. október 18-án délután.


 

 

elkurtuk_gyurcsany_film_budaors_plakat_2021okt

 

„Elhárult az akadály az elől, hogy az art mozik is vetíthessék az Elk*rtuk című filmet” – idézi a közlemény Kálomista Gábort, a film producerét.  – mti

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.