Európa Kulturális Fővárosa – Kreatív kulturális ötletpályázatot írt ki Veszprém-Balaton 2023 EKF-program

A 2022-es év kulturális kínálatát gazdagító kreatív kezdeményezéseket vár legfrissebb ötletpályázatán a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program (VEB2023 EKF).

 

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. elindította a 2022-es év kulturális-művészeti programjainak válogatását, olyan izgalmas, új vagy megújulni képes kezdeményezéseket várva, amelyek színesítik, kiegészítik és gazdagítják az EKF programkínálatát – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A kiírás szerint a VEB2023-EKF Program átfogó célja a kulturális kínálat sokszínűségének és európai dimenziójának bővítése, a kultúrához való hozzáférés és az abban való részvétel szélesítése, a kulturális ágazat teljesítményének, más ágazatokhoz való kapcsolódásának fokozása, továbbá Veszprém és a régió nemzetközi arculatának erősítése.

A pályázatokat a VEB2023 EKF hét fő témájábanirodalom; színház és tánc; képzőművészet; fotóművészet és design; zene; kultúrtáj és Balaton-ökológia; helytörténet és kulturális emlékezet; valamint közösség és ifjúság – várják.

A most közzétett pályázat során olyan programok, események és kulturális célú fejlesztések kaphatnak támogatást, amelyek bevonják a helyi közösségéket, túllépnek az általános kulturális-művészeti célkitűzéseken, ugyanakkor nemzetközi mércével is látványos eredményeket tudnak felmutatni – hangsúlyozzák a kiírók.

Az első fordulóban az ötletpályázatok elektronikus benyújtásának határideje október 31., majd a második fordulóba továbbjutók december 10-ig nyújthatják be kidolgozott projektterveiket.

A felhívásra pályázatot nyújthatnak be települési és kisebbségi önkormányzatok; önkormányzati és állami fenntartású közművelődési, kulturális és oktatási intézmények; kutatóintézetek; oktatási intézmények; egyéni vállalkozók; jogi személyiségű gazdasági társaságok; civil szervezetek; egyházak; valamint egyházi alapítású civil szervezetek.

Az igényelhető támogatás legkisebb összege 500 ezer forint, felső határértéket a kiírás nem tartalmaz. A felhívásban rendelkezésre álló forrás 780 millió forint – áll a kiírásban.

  A pályázat részletes leírása a https://veszprembalaton2023.hu/palyazat/kulturalis-muveszeti-programok-tamogatasa linken olvasható.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.