Budaörsi összefogás – Egy koraszülött kisfiúnak gyűjtöttek

(Budaörs, 2021. október 12. – Budaörsi Infó) 2021. október 8-án különleges jótékonysági vásár volt Budaörsön az Öntő utcában. A gyerekek táblákkal hívták fel az autósok figyelmét arra, hogy az egyik udvarban könyvvásár van és megéri benézni.   

 

 

Petrik Ida, a vásár egyik szervezője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy idén második alkalommal szerveztek jótékonysági könyvvásárt kiegészítve sütivásárral is, amiből most már szeretnének hagyományt teremteni és minden évben megrendezni.

„Az ötlet a szomszéd nénitől jött, aki rengeteg könyvet kiselejtezett. Ezt kiegészítettük saját könyveinkkel és a gyerekek egy nyári délután kiültek a kapuba árulni. 

Akkor a budaörsi gyermekotthonnak és az állatmenhelynek adtuk át az összegyűlt összeget. Idén már nagyobbat gondoltunk, több baráti család is csatlakozott hozzánk szervezőként.

Sokan ajánlottak fel könyveket, a Veldi Cukrászat pedig süteményekkel támogatta a kezdeményezést, amit ezúton is köszönünk mindenkinek!”

 

 

jotekonysagigarazsvasar211008 (3)

 

Milyen eredménnyel zárult a könyvvásár? Mennyit sikerült összegyűjteni?

„Minden elképzelésünket felülmúlóan 640 000 forint gyűlt össze.”

 

 

jotekonysagigarazsvasar211008 (4)

 

Milyen célra kerül felhasználásra az adomány?

„Ebben az évben a budaörsi védőnők segítségével egy budaörsi koraszülött kisfiút választottunk, akit egyedül nevel az anyukája.

A kétéves Milán fejlesztésére fogjuk fordítani az összeget, hogy minél előbb neki is olyan gondtalan gyermekkora lehessen mint társainak.”

 

 

jotekonysagigarazsvasar211008 (2)

 

Van tervben hasonló megmozdulás a közeljövőben Budaörsön?

„Jövőre is szeretnénk megrendezni ezt az eseményt.”

 

 

jotekonysagigarazsvasar211008 (5)

 

Miért volt fontos a szervezőknek és a gyerekeknek ez a kezdeményezés?

„Családunkban mindig is jelen volt a rászorulók támogatása, rendszeresen adományozunk.

Boldogsággal tölt el, hogy a gyermekeim így nőnek fel és bízom benne, hogy felnőttként lehetőségeikhez mérten, majd ők is hasonlóan fognak cselekedni.

Egy jó ügy felkarolása mellett szeretném kiemelni a közösségépítő szerepét is egy ilyen eseménynek, amit a mostani is igazolt. Nagyon sokan eljöttek és azt gondolom, remek hangulatban telt a délután, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat.”

 

 

jotekonysagigarazsvasar211008 (1)

 

jotekonysagigarazsvasar211008 (6)

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.