Helyére került a plusz lámpaoszlop is a Kossuth utcai új gyalogátkelőnél

(Budaörs, 2021. szeptember 28. – Budaörsi Infó) 2021. július 17-ei cikkünkben írtunk róla, hogy Budaörsön a Kossuth Lajos utcában, az Egészségügyi Központ előtt már régóta igény mutatkozott egy gyalogátkelőre, hogy a gyalogosok könnyebben és biztonságosabban kellhessenek át a megnövekedett forgalmú úttesten és ennek kivitelezése el is kezdődött. Mostanra már a közvilágítást segítő plusz egy lámpaszlop is a helyére került.

 

 

Monostori-Kalovits Márk (BFE) a körzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak korábban elmondta, hogy több lakossági jelzés és egyeztetés után 2021 június végén elindult a Kossuth Lajos utcában az Egészségügyi Központ előtti terület átépítése és ezzel együtt a régóta hiányzó gyalogátkelőhely létesítése.

 

 

kossuth_u_o_temeto_egeszsegugyi_k_uj_lampa4

 

Minden követelménynek megfelelő gyalogátkelő létesítésének érdekében a már meglévő buszvárót és megállót át kellett helyezni a gyógyszertár elé.

A vakok és gyengénlátók gyalogos közlekedését segítve taktilis burkolat is elhelyezésre került, mely a biztonságos tájékozódást hivatott elősegíteni.

Az átkelőt jelző KRESZ táblákat sárga háttérrel, míg az útburkolati jeleket fényvisszaverő prizmákkal emelték ki, hogy sötétedés után is teljesen biztonságos lehessen az új átkelőhely.

 

 

kossuth_u_o_temeto_egeszsegugyi_k_uj_lampa6

 

 

A munkálatokból hátra volt még néhány gyalogos korlát építése, amik azóta elkészültek, illetve a projekt keretében az elmúlt héten megtörtént a közvilágítás megerősítése is további egy lámpatest felállításával.

 

 

uj_zebra_lampa_kossuth_u_budaors_2021szept29

 

 

 

kossuth_u_o_temeto_egeszsegugyi_k_uj_lampa5

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.