Több mint tízezren emelték gyermeküket egy időben a magasba

Ismét több mint tízezren emelték gyermeküket a magasba országszerte egy időben szombaton – közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az MTI-vel.

 

A tájékoztatás szerint a felhívásukra meghirdetett Gyereket a magasba! akciót Budapesten kívül 36 településen, többek között Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron, Veszprémben, Sopronban tartották meg.

A budapesti Hősök terén a családokkal együtt emelt Dudás Miklós világbajnok kajakozó, olimpiai hatodik helyezett; Szatmári András olimpiai bronzérmes kardvívó és Wunderlich József, a Pál utcai fiúk musical sztárszínésze. Mohay Bence, az esemény házigazdája több vidéki helyszínt szólított meg és élő bejelentkezéssel mutatták meg, hogy több nagyvárosban és az erdélyi Csíkszeredában hogyan ünnepelték a gyerekeket a családok.

 

orszagos_gyerekemeles3_harom_kiralylany_mozgalom2021

 

Mint írták: a 2018 óta minden évben megrendezett Gyereket a magasba! akció lényege, hogy egyszerre, egy időben minél több gyereket emeljenek magasba szüleik, bárhol is éljenek az országban vagy a határon túl. A rendezvénnyel a mozgalom a “gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett áll ki, felmutatva, hogy a gyerek örök érték, és családban élni jó!” – fogalmaztak.

 

 

orszagos_gyerekemeles2_harom_kiralylany_mozgalom2021

 

A szombati rendezvényen a fővárosi fellépők közül a Bogár Muzsika gyerekzenekar, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint Szabó Balázs bandája szórakoztatta a résztvevőket. Eközben sok program közül lehetett választani.

Az eseményt az idén a Családbarát Magyarországgal együttműködésben szervezte meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A rendezvény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes – olvasható a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.