Hamis segélyhívásért elzárásra ítéltek Lentiben egy férfit

Jogerősen 21 napi elzárásra ítéltek kedden Lentiben egy férfit, aki egy nappal korábban egy tömegverekedésről szóló hamis bejelentéssel riasztotta Csesztregre a rendőröket és a mentőket – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

 

 

Bartalné Mentes Judit közlése szerint a 35 éves férfi hétfő délután, erősen ittas állapotban hívta fel a segélyhívót azzal, hogy Csesztregen öt-hat ember verekszik vésőkkel, láncfűrésszel felfegyverkezve. A telefonon közöltek alapján három rendőrautó és egy mentőautó vonult a helyszínre, ahol kiderült, hogy a bejelentés teljesen alaptalan volt.

A telefonáló férfit alig egy órával később a rendőrök elfogták és szabálysértési őrizetbe vették, kedden pedig a Lenti Járásbíróság elé állították.

A bíróságon a férfi nem tett vallomást, azt azonban elismerte, hogy ő telefonált, a szabálysértés elkövetésében felelősnek vallotta magát, de többször hangsúlyozta, hogy megbánta tettét.

A bíróság valótlan bejelentés miatt a férfit jogerősen 21 nap elzárásra ítélte. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a vádlott teljes körű beismerést tett, de súlyosító körülményként értékelték büntetett előéletét, ittas állapotát, valamint azt, hogy a cselekményét egy ellene folyó büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.