Élménybeszámoló a Piros Rózsa Dalkör jubileumi gálaműsoráról

(Budaörs, 2021. szeptember 18. – Budaörsi Infó) A Piros Rózsa Dalkör 2020-ban kerek évfordulóhoz érkezett, fennállásának 25. évéhez. A tavalyi nehéz helyzet viszont nem tette lehetővé, hogy méltó módon megünnepeljék ezt a jeles alkalmat, így türelemmel vártak, hogy mikor lesz lehetőségük rá.

 

 

A hosszú várakozás után végül szeptember 12-én megtartották jubileumi gálaműsorukat a budaörsi Jókai Mór Művelődési Házban.

A Dalkör szerette volna a szokásostól kicsit eltérővé, különlegessé varázsolni a napot. Így történt, hogy a művészeti vezető, Bányai Márton főzésre adta a fejét és már reggel 8 órától kavargatta a bográcsba valót lelkes segítőivel.

A tüsténkedés apropója az volt a jubileumon túl, hogy szerették volna ebéddel várni a Bükk-hegység szívéből, Tardonáról érkező testvér-dalkörüket, a Tardonai Kulturális Egyesületet.

Felléptek még a vasárnapi műsoron: B. Tóth Magda – Jákó Vera díjas, Szakmai Életműdíjas, Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett nótaénekes, Szegedi Csaba nótaénekes és Bányai Márton nótaénekes. A zenei kíséretet biztosította nagyszerű prímásunk, Nyári László – a Rajkó Zenekara művészeti vezetője és felkészítő tanára – és zenekara. A műsort a humoros anekdotázás specialistája, Horváth László vezette.

A Piros Rózsa Dalkör jubileumi műsorát Bíró Gyula alpolgármester úr nyitotta meg, az ünnepi megemlékezést a Dalkör civilszervezeti elnöke, Jakatics Dóra mondta el.

Megemlékeztek a kezdetekről, az alapító tagokról, vezetőkről: Varga Irénről, Sófalvi Éváról, Berente Imréné Erzsikéről, akiknek a vezetése alatt számos díjat nyert el a Piros Rózsa Dalkör (11 „Arany” fokozatú minősítés mellett – Kiemelt Nívódíj, kétszeres Arany Páva és egyszeres Arany Páva Nagydíj) Bányai Márton 2018-ban vette át a stafétát, hogy elődeihez méltó módon vezesse tovább a Piros Rózsa Dalkört további sikerei felé.

 

A Dalkör erre az ünnepi műsorra múltidéző népdalokkal készült, a műsor első részében az elmúlt évtizedekben elődeik által tanított népdalokat válogatták össze, második dalcsokrukban pedig az elmúlt 3,5 év alatt megtanult kb. 100-120 népdalból csemegéztek.

A vendég fellépő a Tardonai Dalkör két nagyszerű műsorszámmal készült, egy katonadalokból álló és egy helyi, tardonai népdalokból álló dalcsokorral.

 

Legközelebb 2021. december 11-én láthatják és hallhatják a Piros Rózsa Dalkört a budaörsi Jókai Mór Művelődési Házban!

 

 

pirosrozsadalkor

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.