Az Egynapos sebészeté a Egészségügyi Központ felújított első emelete – A járóbeteg-ellátás marad a második szinten

(Budaörs, 2021. szeptember 11. – Budaörsi Infó) Nagyon sokaknak okozott kellemetlenségeket a budaörsi Egészségügyi Központ nyári belső épületfelújítása, a pácienseknek és egyes rendelések munkatársainak is, akiknek a már megszokott helyiségeiket el kellett hagyniuk. A 300 millió forintos beruházást az intézményt üzemeltető cégben többségi tulajdont szerző TritonLife magánszolgáltató valósította meg. 2021. szeptember 10-én ünnepélyes keretek között nyitották meg a budaörsi egynapos sebészet így kibővített műtőszintjét – adta hírül a Budaörsi Infónak küldött közleményében az üzemeltető cég. Jövőbeni terveikről is közöltek részleteket.

 

 

Közölték, hogy szeptember 13-án indulnak az operációk a korábbinál is korszerűbb felszereléssel. Kettő helyett három műtőben folynak majd az operációk. A harmadik már nagyobb beavatkozásokra is alkalmas lesz.

Az épület első emeletét teljes egészében megkapta az Egynapos Sebészeti Részleg, a második szinten felszabadult helyeken marad a járóbeteg-ellátás.

 

 

egeszsegugyikozpont_felujitas2109 (1)

 

A budaörsi egynapos sebészeten továbbra is lesznek közfinanszírozott operációk is.

 

 

egeszsegugyikozpont_felujitas2109 (4)

 

A közleményben Zsákai Zoltán, az intézményt üzemeltető Jump Consulting ügyvezetője kiemelte, hogy a határidő tartása ezúttal különösen fontos volt, hiszen a COVID-szünetek miatt nagyon sokan várnak tervezett operációjukra.

„Nemcsak az építőknek mondunk köszönetet, hanem munkatársainknak és a budaörsi betegeknek is, akik céljainkat megértve zokszó nélkül vették tudomásul az építéssel járó korlátozásokat, a helyenként szűkös körülményeket, a kényszerű költözéseket.”

 

 

zsakai_zoltan_0612_k

 

 

A közösségi oldalakon és szerkesztőségünknek is nagyon sokan jelezték panaszaikat az átépítés miatt. Legtöbben a vérvételi labor szűkös körülményeit panaszolták fel, de többen a járóbeteg-ellátás második emeletre kerülésével sem voltak megelégedve.

A helyhiány a budaörsi járóbeteg-ellátásnak több évtizedes problémája, az egészségügyi intézmény folyamatosan nőtte ki a rendelkezésére álló tereket ismerte el a cég is.

„A helyzet normalizálásában segítséget jelentett a Mozgásszervi Szakrendelő kialakítása két esztendővel ezelőtt a Farkasréti úton, a Budaörsi Önkormányzat által átadott épületben – emlékeztetett Zsákai Zoltán. – Most újabb örömteli bejelentéssel szolgálhatok: birtokba vettük az eredetileg fizikoterápiának épült Kossuth utca 5. szám alatti ingatlant, amelynek felújítását, átalakítását a napokban megkezdjük.”

Az intézmény így még az ősszel új területekhez jut, mód nyílik bizonyos szolgáltatások átköltöztetésére. „Reményeink szerint ezt követően az összes szakrendelésen méltó körülmények között fogadhatjuk majd az ellátási területünkhöz tartozó járóbetegeket” – mondta az ügyvezető a terveikről.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.