Figyelem, csalók! – Adathalászatra figyelmeztet a Magyar Posta

Csalók megtévesztő, a Magyar Posta nevét és arculati elemeit, logóját használó, veszélyes emailt és sms-t küldenek, erről érkezett több bejelentés a postához – hívta fel a figyelmet szerdán a társaság.

 

 

A közlemény szerint a hamis e-mailben vagy sms-ben csomag átvételéhez kérik a szállítási cím egyeztetését és/vagy a díj kifizetését. A levélben látható “Kattints ide”, “Fizessen online” vagy “Küldje el nekem a csomagot”, illetve hasonló feliratú linkre kattintva azonban adathalász weboldalra kerül a címzett, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak.

Azt kérik, hogy aki ilyen gyanús emailt vagy sms-t kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra és ne adjon meg adatokat!

A Magyar Posta kizárólag nemzetközi küldemények esetén a vámkezelési díjak kiegyenlítése kapcsán küld online vagy sms fizetési értesítést, amelyben minden esetben a www.posta.hu/szolgaltatasok/vam link szerepel.

Felhívták a figyelmet, hogy amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

Mint írták, gyanúra, elővigyázatosságra adhat okot a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, vagy az ha nem is rendelt csomagot, mégis arról értesítik, hogy fizessen a megrendelt csomagért.

Túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. Javasolják, hogy mindig ellenőrizzék a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjenek meg róla, hogy valóban a cég hivatalos email címéről vagy telefonszámáról érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén forduljanak bizalommal a posta ügyfélszolgálatához és kérjenek megerősítést.

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is – áll a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.