Elkészült az ötemeletes Karikó-falfestmény

(Budaörs, 2021. szeptember 2. – Budaörsi Infó) Hétfő délután felkerültek az utolsó ecsetvonások és „A jövőt magyarok írják” szlogen is arra az óriási tűzfalfestményre, amellyel a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó tudós előtt. Bár sokan már az alkotás legkorábbi fázisában felismerték Karikó Katalint, a kész mű a hét elejétől tekinthető meg a Krisztina körút 30. alatt.

 

 

A 220 négyzetméteres festményt a Brain Bar felkérésére a Színes Város Csoport készítette mindössze 11 nap leforgása alatt, 197 liter festék felhasználásával.

„Közterületen dolgozni azért is izgalmas, mert sokan azonnal elmondják a véleményüket a készülő munkákról. Itt külön meglepő volt, hogy ahogy töltöttük ki színekkel a rajzot, és kezdett összeállni a kép, szinte mindenki tudta, kiről szól.” – mondta el Flór Péter, a készítők vezetője.

 


Karikó Katalin saját Twitter-csatornáján így reagált a hírre: „Meglepetés volt, nagy meglepetés!”.


 

Az idei Brain Bart 2021. szeptember 9-10-én tartják a Millenárison. A 2015-ben alapított jövőfesztivál célja, hogy tudást és inspirációt adjon a fiataloknak életük és karrierjük tervezéséhez.

 

 

BB_Kariko03

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.