Új tulajdonosa van a budaörsi Terrapark irodaház-komplexumnak – Frissítve!

(Budaörs, 2021. július 14. – Budaörsi Infó) Az M7 Real Estate („M7”), több-bérlős ingatlanokra specializálódott páneurópai befektető és vagyonkezelő bejelentette, hogy megvásárolta a Terrapark Next A&B budaörsi irodaparkot az M7 CEREF II Alap megbízásából. Elmondásuk szerint meghatározó szereplővé váltak ezzel a budaörsi irodapiacon. Az irodakomplexumban az eredeti német alapítónak és családjának még maradtak érdekeltségei. A most megvásárolt két tömbnek már több tulajdonosa is volt.

 

 

A Terrapark területén eddig az 5 tömb 30 épületében több mint 60 000 négyzetméternyi kiadható irodaterület épült fel.

Ezek közül az eredeti befektető-tulajdonos az évek során eladott pár épületet, amelyeknek már több tulajdonosuk is volt – viszont, megtartotta a legújabb „C” tömböt és a „D” tömbből (ahol régen a Pannon GSM volt) 7 épületet, összesen 21 282 négyzetméter irodaterülettel.

 

A legújabb tulajdonos az M7 Real Estate Ltd. az M7 Investment Group része, amely a csoporton belül az ingatlanbefektetési és vagyonkezelői tevékenységeket látja el. A cég az ügyvezetés többségi tulajdonában áll és 15 európai országban több, mint 220 munkavállalóval rendelkezik. Több, mint 610 kiskereskedelmi létesítményt, irodaépületet és ipari ingatlant kezelnek, melyek összértéke 4,1 milliárd euró körül van.

Az akvizíció az Alap stratégiájával összhangban zajlott, amely a hozzáadott értékkel rendelkező és „core plus” irodai, logisztikai és ipari ingatlanbefektetésekre irányul Közép-Európa olyan fontos piacain, mint Magyarországon, Horvátországban és Lengyelországban.

Az ingatlan Budapest délnyugati részén, a budaörsi irodaparkban található, így könnyen megközelíthető az M1-es és az M7-es autópályán. A két épület összterülete 28 500 négyzetméter és jelenleg olyan multinacionális vállalatok bérlik, mint például az Invitech, a Tchibo, a Continental, vagy a Türk Telekom.

Az M7 CEREF II eddig nyolc, mintegy 110 000 négyzetméter összterületű ingatlaneszközt vásárolt Magyarországon, Horvátországban és Lengyelországban.

Magyar Balázs, az M7 Real Estate magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta: „A Terrapark megvásárlása egy újabb jelentős akvizíció a CEREF II-es alapunkba. Továbbra is aktívak maradunk központi piacainkon, azaz Magyarországon, Horvátországban és Lengyelországban, ahol folyamatosan keressük az új lehetőségeket az Alap számára, miközben az M7 CEREF I portfóliónk vagyonkezelési programját is teljesítettük”.

„Az M7 az új, közel 28 500 négyzetméter területű irodaház-komplexummal való bővüléssel meghatározó szereplővé vált a budaörsi irodapiacon. …”

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.