Lezárult a projekt – A budaörsi szennyvíztisztító telep kiváltása 29 ezer budaörsit érint

(Budaörs, 2021. július 1 – Budaörsi Infó) – A budapesti szennyvízelvezetési átfogó beruházás eredményeként az eddig ellátatlan területeken is kiépült a szennyvízelvezető hálózat, az összegyűjtött szennyvíz száz százalékban a fővárosi szennyvíztisztító telepekre kerül, ahol a legkorszerűbb eljárásokkal tisztítják meg – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel. A projekt egyik célja volt a korszerűtlen budaörsi szennyvíztisztító telep kiváltása is.

 

 

A hivatal közleményben tudatta, hogy lezárult a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt második szakasza, amelynek célja az évtizedes szennyvízelvezetési probléma megoldása volt a korábban csatornázatlan területeken, valamint a korszerűtlen budaörsi szennyvíztisztító telep kiváltása.

A fejlesztésnek köszönhetően több mint 15 ezer fővárosi ingatlan kapcsolódhat a korszerű szennyvízhálózatra, ezzel 42 ezer fővárosi élete válik komfortosabbá, a budaörsi szennyvíztisztító telep kiváltása pedig további 29 ezer budaörsit érint, a korszerű szennyvízelvezetés és -tisztítás megvalósításával – írták.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a projekt 16 fővárosi kerületet, továbbá Budaörsöt érintette. Kiépült 270 kilométer csatorna, valamint 23 átemelőtelepet építettek és fejlesztettek.

Az új, korszerű csatornahálózatnak köszönhetően a szennyvíz többé nem károsítja a környezetet, hanem a három fővárosi szennyvíztisztító telep egyikére jut. Az összegyűjtött szennyvíz biológiai tisztítás után kerül a Dunába – olvasható a közleményben.

A beruházás nettó összköltsége 34,1 milliárd forint volt, amelyhez az Európai Unió és az állam 27,6 milliárd forint támogatást nyújtott.

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.