Csodás eredményekről számolt be az NHKV – Sok utcában már menetrendszerűen akadozik a szemétszállítás Budaörsön

(Budaörs, 2021. június 2. – Budaörsi Infó) Korábban már többször számoltunk be hulladékszállítási problémákról Budaörsön. Amióta az állam kivette a város kezéből (BTG) a szolgáltatást egyre nagyobb és nagyobb a gond. Az elmúlt hetekben is ettől volt hangos a közösségi média, mert újra több utcában nem vitték el időben a szemetet vagy a zöld hulladékot. Mindeközben a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) csodás üzemi eredményekről, nyereségességről számolt be az mti-n és fényes jövőt ígér.

 

 

Vannak olyan utcák Budaörsön, ahol már egy hete vagy akár több ideje várják a szemeteskukák, hogy kiürítsék őket. Sajnos a zöld hulladék esetében is ‘menetrendszerű’ az elakadás mióta az érdi cég a szolgáltató, amelynek az állami holding a finanszírozója.

 

 

zold_hulladek_budaors_2021majus28

 

szemet_hulladek (2)

 

 

Találtunk olyan utcát, ahol már zsákokban rakták ki a felgyűlt szemetet a kukák mellé, külön kérelemmel.

És ez még a jobbik eset.

 

 

szemetszallitas

 

szemetszallitas2

 

 

Az ÉTH, a budaörsi szemétszállítással foglalkozó érdi cég tud a problémáról és sokadik megkeresésünkre is azt mondták, hogy igyekeznek ezt mihamarabb megoldani. A lakosság türelmét kérik…

A válaszuk már megszokott. A lakosok türelme fogyóban.

 

 

szemetszallitas56

 

A BTG munkatársa a problémával kapcsolatban a Budaörsi Infónak elmondta, hogy egyelőre folyamatos elmaradásokkal küzd az ÉTH. A város vezetése tud a kialakult helyzetről és egyeztet a szolgáltatóval. Az elmaradások oka legnagyobb részben a meghibásodott, és ezáltal a járatból kimaradt járművek.

 

 

szemet_hulladek (1)

 

 

Mindeközben…

 

Tegnapi mti-s hír szerint csaknem 722 millió forintos üzemi eredménnyel és 281 millió forint adózott eredménnyel zárta a tavalyi üzleti évet az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.), amelynek likviditása és működése stabil – a társaság közlése szerint.

A közszolgáltató vállalat kintlévőség-kezelési folyamatainak megújítása 2020-ban is eredményesnek bizonyult: a kintlévőségek beszedettségi aránya folyamatosan 90 százalék feletti – írták a közleményben.

 


A közleményben arra is kitértek, hogy a pandémiás helyzetben az NHKV Zrt., mint koordináló szerv aktív szerepet vállalt a közszolgáltató társaságokkal történő együttműködésben, ennek köszönhetően nem volt fennakadás a közszolgáltatásban.


 

A közlemény szerint az NHKV Zrt. az elmúlt években részt vett a kormány és az Európai Unió támogatásával megvalósuló, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintő fejlesztések szakmai, műszaki meghatározásában.

Ennek eredményeképpen mára számos olyan beruházás, fejlesztés van folyamatban, amelyek hozzájárulnak a kormány Klíma- és természetvédelmi akciótervének megvalósításához.

Az NHKV Zrt. működésének továbbra is kiemelt célja a kormány klímapolitikai céljainak támogatása, a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási rendszer folyamatos fejlesztése, valamint a körforgásos gazdaságra történő átállás támogatása – olvasható a társaság közleményében.

 

 

(Budarösi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.