Koronavírus – Operatív törzs: 648-an szegték meg a maszkviselési szabályokat hétfőn

Hétfőn 648 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője online sajtótájékoztatón kedden.

 

Kiss Róbert hozzátette: 621-en közterületen, 17-en tömegközlekedési eszközökön, illetve megállókban, tízen bevásárlóközpontokban, üzletekben szegték meg a szabályokat.
A jogszabály hatálybalépése óta 60 434-re emelkedett a maszkviselési kötelezettség megszegése miatt indult intézkedések száma – közölte.

A kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a gyülekezési tilalomra vonatkozó rendelkezések megszegése miatt hétfőn 103 ember ellen intézkedtek, így – a szabályozás hatálybalépése óta – az ezekkel kapcsolatos rendőri intézkedések száma 66 257-re nőtt.

Az üzletekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozó intézkedések megszegése miatt mostanáig 1050 rendőri intézkedés történt, ebből az üzemeltető és a tulajdonos felelőssége 316 esetben volt megállapítható. Az üzletek korlátozott nyitvatartására, illetve a bent tartózkodás tilalmára vonatkozó szabályok megszegése miatt mostanáig 734 rendőri intézkedésre volt szükség.

Egy vendéglátóhely üzemeltetőjével szemben szabályszegés miatt közigazgatási hatósági eljárást indítottak, a vendéglátóhely ideiglenes bezáratásáról később intézkednek.
Hétfőn országszerte 1707 hatósági házi karantént rendeltek el, így jelenleg összesen 34 785-en vannak hatósági házi karanténban, közülük 2214-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat.

A Magyarországon történő átutazás szabályainak megszegése miatti rendőri intézkedések száma 16 223-ra nőtt – ismertette az alezredes.
Kiss Róbert azt is elmondta, hogy tavaly tavasz óta a járványüggyel összefüggésben összesen 567 büntetőeljárást rendeltek el, mostanáig 115 embert hallgattak ki gyanúsítottként. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.