Das WeltAuto: a második negyedévben növekedésnek indulhat a magyarországi használtautó-piac

Megindulhat a növekedés a használt autók magyarországi piacán a második negyedéven az első negyedévi csökkenés után, az átírások száma a minimális visszaesés ellenére az idén is megközelítheti a nyolcszázezret a Das WeltAuto várakozásai szerint. Az eladott autók kormegoszlása ugyanakkor tovább romlott az idén.

 

 

Az országos értékesítési hálózattal rendelkező kereskedő az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a Datahouse adatai alapján ismerteti: az idén januártól március végéig 184 533 használt gépkocsit értékesítettek határon belül, amely 4,2 százalékkal elmarad a 2020. évi hasonló időszak adatától.

Kiemelik, hogy márciusban már megfordult a hónapok óta tartó trend, és elindult fölfelé a piac: a harmadik hónapban 5 százalékkal több szerződéskötést kötöttek. A használtautó-értékesítések száma áprilisban és májusban is felülmúlhatja a tavalyi számokat, amit azzal magyaráznak, hogy 2020-ban a második negyedévet nagy bizonytalanság jellemezte, emiatt sokan elhalasztották a vásárlást.

Ismertetik: az első negyedévben a hazai vásárlók közül legtöbben (29,3 százalék)  alsó-középkategóriájú használt gépkocsit kerestek, de a kisautók (22,4 százalék) és a felső-középkategóriás modellek (15,1 százalék) is népszerűek voltak. A legtöbben Budapesten, Pest megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vettek használt autót.

A közleményben felhívják a figyelmet, hogy az autók kormegoszlása egy százalékkal romlott: az átírt gépjárművek 75 százaléka volt 10 évnél idősebb az első negyedévben. A statisztikák alapján az első három hónapban átírt gépkocsik mindössze 14,6 százaléka volt öt évnél fiatalabb.

Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója a közleményben megjegyezte: az autógyárak ellátási láncának lassulása pozitív hatással volt a minőségi használt autók piacára, ugyanis az új autókkal szemben a fiatal, keveset futott, ismert előéletű gépkocsik jelentik az alternatívát.

A Das WeltAuto a Volkswagen konszern márkáit értékesítő Porsche Hungaria használt autó üzletága. A 30 tagú, országos értékesítői hálózattal rendelkező kereskedő állapotfelmérésen átesett, szervizelt használt autókat értékesít, a legjobb minőségűeket garanciával.  A cég az idén zöldmezős beruházásként megnyitja a Porsche Hungaria második, saját használt autós telephelyét a vállalat budaörsi alkatrészraktára mellett. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.