Interneten és telefonon kérdez idén elsősorban a KSH – Négy témában kereshetik a budaörsieket

(Budaörs, 2021. április 20. – Budaörsi Infó) Négy témában kérdezi a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idén a budaörsieket. Az önkéntes adatszolgáltatást – a járványügyi helyzetre való tekintettel – telefonon keresztül is meg lehet tenni, egyes adatgyűjtések esetében pedig elsősorban az interneten történő önkitöltési lehetőséget javasolják a szakemberek.

 

 

2021-ben Budaörsön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint – tudatta a hivatal.

 

A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű

1942 A lakosság utazási szokásai – 2021. április, július, október, 2022. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú

2003 Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2021. április-június

2154 Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel, éves kikérdezés – 2021. április-május

ksh_logo_2021

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel adatszolgáltatóknak felajánlják a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérik, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

 


A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást.


 

 

szamitogep_digitalis_hack_virus_internet_vilaghalo

 

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont alatt találnak tájékoztatást.

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.