Újabb gyermekkönyvvel jelentkezik J. K. Rowling

Újabb gyermekkönyvvel jelentkezik J. K. Rowling: október 12-én több mint 20 országban egyszerre jelenik meg legújabb regénye, a The Christmas Pig.

 

 

A történet a Harry Potter sorozat óta az első, amelyet kifejezetten a gyermekközönségnek írt az írónő, Magyarországon az Animus Könyvek gondozásában jelenik meg – olvasható a kiadó MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, a The Christmas Pig J. K. Rowling első gyermekregénye a Harry Potter óta, bár tavaly Az Ickabog című meséjét világszerte elérhetővé tették a gyermekek számára, az a történet még a legendás regénysorozat előtt született.

A The Christmas Pig egy szívmelengető, mágikus és izgalmas történet barátságról és a szeretet erejéről. A történet főszereplője egy kisfiú és az ő kedvenc játékmalaca, aki mindig vele volt, jóban, rosszban. Ám egyszer csak valami szörnyűség történik, a kis barát eltűnik, épp karácsony éjjelén. Jack legújabb játéka merész tervet eszel ki, így együtt indulnak egy varázslatos útra, hogy megmentsék a fiú legjobb barátját – olvasható a könyv ismertetőjében.

Mint írják, az önálló történet nem kapcsolódik J. K. Rowling korábbi munkáihoz, 8 éves kortól ajánlott, és tökéletes olvasmányélmény lehet az egész családnak. Tóth Tamás Boldizsár, a Harry Potter-könyvek fordítója dolgozik a regény magyar változatán.

A könyv keménytáblás formátumban jelenik meg, Jim Field fekete-fehér rajzaival. A magyar kiadásról szóló információk folyamatosan frissülnek az Animus Könyvek Facebook-oldalán – áll a közleményben.

Mint írják, a Harry Potter-könyvek magyarországi rajongói idén sem maradnak újdonságok nélkül. A 2019-ben, a magyar kiadás 20 éves évfordulójára megjelent, élfestett A bölcsek köve után most érkezik A Titkok kamrája és Az azkabani fogoly szintén élfestett díszkiadása.

A könyvek különlegessége, hogy elérhetőek mind a négy roxforti ház, így a Griffendél, a Mardekár, a Hollóhát és Hugrabug címerének színeiben is. A Harry Potter és a Titkok kamrája élfestett kiadása május 20-tól, míg a Harry Potter és az azkabani fogolyé október végétől érhető el. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.