Ugri kutya segítségével pár órán belül elkapták a betörőket az érdi rendőrök

Az érdi rendőrök pár órán belül fogták el azt a két budapesti férfit, akik a gyanú szerint betörtek egy helyi dohányboltba. Kiderült, az elmúlt időszakban nem ez volt az egyetlen.

 

 

A két férfi 2021. április 3-án hajnali 2 óra körül feszítette be egy érdi dohánybolt ajtaját és ablakát, ahová bementek, majd zsákokba és zacskóba összerámoltak több mint kétmillió forint értékű dohányterméket, és azzal együtt elmenekültek a helyszínről.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően az érdi nyomozók azonnal a helyszínre mentek, szemlét tartottak, adatokat és információkat gyűjtöttek és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomkövető kutyáját is bevetették.

Az Ugri névre hallgató szolgálati eb egy helyszín közeli füves területre vezette őket, ahol ruhadarabokat és az ellopott dohányáru egy részét megtalálták.

Hamar a rendőrök látókörébe került két férfi, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 43 éves Cs. Zoltán és a 41 éves C. György kezén kora délután már kattant a bilincs, előállították őket. Kihallgatásuk során a gyanúsítás ellen panaszt nem tettek, mindketten elismerték a bűncselekmény elkövetését, sőt mi több, korábban Gödön, Ürömön és Mendén történt dohánybolti lopásról is beszámoltak. A rendőrök mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

A lopás elkövetésénél harmadik társuk segédkezett, aki a helyszín közelében egy árokban megbújva látta el a figyelő szolgálatot, walkie talkie-n keresztül tartották a kapcsolatot. A jelenlegi adatok alapján kapott társaitól hasonló megbízatást más alkalmakkor is, a rendőrök őt még keresik. Az Érdi Rendőrkapitányság a két budapesti férfivel szemben lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

(police.hu)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.