Húsvét – OGYÉI: ügyeleti rend lesz a hosszú hétvégén a patikákban

Április 2-án, nagypénteken, április 4-én, húsvétvasárnap és április 5-én, húsvéthétfőn kizárólag az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

 

 

Azt írták: április 3-án, szombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati, pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában déli 12 óráig tartanak nyitva, utána pedig az ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.

A gyógyszertárak bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti, készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is – ismertették.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/ oldalon.

A gyógyszerhatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepnapok torlódása miatt kiemelten fontos a rendszeresen szedett gyógyszerek és a váratlan egészségi helyzeteket enyhítő készítmények időbeni beszerzése. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.