Részletes információk a budaörsi 2021. évi zöld hulladék gyűjtési rendjéről

(Budaörs, 2021. március 24. – Budaörsi Infó) Az ÉTH Nonprofit Kft. a zöld hulladék gyűjtését 2021. március 29-én, hétfőn indítja a városban. A járat az eddigi évek gyűjtési rendje szerint hetente, a kommunális hulladékszállítás napján (fennakadás esetén egy nappal később) fogja az ingatlanok elől elszállítani a kihelyezett komposztálandó hulladékot.

 

 

Az előző évektől eltérően, ez évtől bizonyos mennyiségi módosítást vezettek be a zöld hulladék szállításában.

Az „ÉTH” feliratos zöld zsákokat, melyeket térítés ellenében szerezhetnek be, továbbra is korlátlan mennyiségben kihelyezhetik, de az egyéb zsákokból alkalmanként mindössze 3 db, maximum 120 liter űrméretű rakható ki.

Az ezen felüli mennyiséget az ÉTH-nak, az adott héten „nem áll módjában elszállítani”!

A zsákokban kizárólag fű és lombhulladékot szállítanak!

 

 

zoldhulladek_szemetelszallitas2_budaors_2021

 

 

Egyéb zsákok kategóriájába tartozik:

 

A pandémiás intézkedések következtében zárva tartó ügyfélszolgálatok miatt, kizárólag a megszorító intézkedések alatt és a feloldást követő 1 hónapban, bármilyen forrásból beszerzett, lehetőleg átlátszó falú zsák.

A feloldások után, a BTG Nonprofit Kft. központi ügyfélszolgálatán átvett, Budaörs Város Önkormányzata finanszírozásával biztosított, ingyenes, „KOMPOSZTÁLHATÓ ZÖLD HULLADÉK” feliratú, zöld színű formazsák.

A térítés ellenében beszerezhető „ÉTH” feliratú zsák egységára bruttó 422,- Ft/db, melyet az NHKV Zrt. számláz ki a vásárlónak, a vásárlást követő negyedévi hulladékszállítási számlával.

 

 

eth_zoldhulladek_szemetszallitas2_2021marc18_budaors_net

 

Ezzel a kondícióval vagy a budaörsi ügyfélszolgálaton (Budaörs, Dózsa György u. 21.) vagy az érdi ügyfélszolgálaton (Érd, Diósdi út 29.), illetve hulladékudvaron (Érd, Sas u. 2.) szerezheti be a zsákokat, személyes ügyfélfogadási időben.

Mód van továbbá „ÉTH”-s zsák vásárlására Budaörsön a Tom Market üzletben (Budaörs, Szabadság út 44.), azonban itt viszonteladói árat alkalmaznak (aktuálisan bruttó 490,- Ft/db).

 

Ingatlanonként maximum 3 db. kötegelt gallyakat (könnyen megemelhető, maximum 1 méteres, összekötözött nyaláb) szállítanak. Köteg mellé rakott fatuskót, fenyőt, tuját, törzset nem szállítanak el.

 

Az elszállításra szánt zöld hulladékot kérik, hogy a kijelölt gyűjtési napon legkésőbb reggel 7 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlanok elé.

 

 

zoldhulladek3

 

Érden a Sas utca 2. szám alatti hulladékudvarunkban a zöld hulladék átvétele megszűnt.

Lehetőség van azonban évente ingatlanonként 200 kg zöld hulladékot leadni térítésmentesen a Zöldhatár komposzttelepen. Címe: 2030 Érd, Zöldhatár utca.

2021. április elsejétől a nyitva tartás: hétfőtől-péntekig 06:00-15:00-ig.

Leadáshoz szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, lakcímkártya, NHKV Zrt. által kiállított számla befizetését igazoló csekk.

A komposzttelepre kizárólag zsákokban füvet és lombhulladékot lehet leadni, illetve gallyakat, kötegelve.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.