Asztalitenisz olimpiai selejtező – Szudi búcsúzott

Szudi Ádám kiesett a vigaszág első fordulójában, így Majoros Bencével ellentétben neki nem sikerült kvótát szereznie az asztaliteniszezők egyéni olimpiai világselejtezőjén, Dohában.

 

A férfi mezőny 73 indulóját három kieséses táblára sorsolták, a viadal első szakaszában ezek győztesei, azaz összesen hárman – köztük kedden délelőtt Majoros – szereztek indulási jogot az idén nyárra halasztott játékokra.

A döntők vesztesei és az elődöntősök – így Szudi is – ugyanakkor versenyben maradtak, s a torna második szakaszában, ugyancsak kieséses rendszerben, ők küzdhetnek meg a Katarban elérhető utolsó kvótáért.

Kedd délután az orosz Vlagyimir Szidorenko volt a magyar bajnok ellenfele, a tét a vigaszág negyeddöntőjébe jutás volt.

A rivális 71 hellyel hátrébb áll a világranglistán (115./186.), de ez az asztalnál nem látszott, ő volt a magabiztosabb. Az első két szettet villámgyorsan begyűjtötte, a harmadiktól azonban már nagyobb küzdelemre késztette őt Szudi.

Ezzel együtt a harmadik játszma is Szidorenkóé lett, csak a negyedikben sikerült szépíteni, de végül kiderült, hogy ez csak az eredmény kozmetikázásához volt elég, az orosz ugyanis hengerelt az ötödik játszmában, így ő jutott tovább.

Szudinak még az áprilisi európai selejtezőn lesz lehetősége kiharcolni az egyéni indulás jogát, illetve Pergel Szandrával vegyes párosban nagyon jó helyzetben van a kvótaszerzést illetően.

Magyar részről nők nem szerepeltek Dohában, mert a csapat tavaly januárban indulási jogot szerzett Tokióra, és a háromfős válogatott két tagja egyesben is rajthoz állhat majd a japán fővárosban.

Eredmények:
vigaszág, a negyeddöntőbe jutásért:
Szidorenko (orosz)-Szudi 4-1 (7, 7, 12, -7, 4)

korábban:
2-es tábla:
döntő:
Majoros-Lambiet (belga) 4-1 (6, 7, 9, -8, 8)

MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.