Rajta vagyok-e az oltási listán? – Önkéntesek hasznos programot készítettek az ellenőrzésre

(Budaörs, 2021. március 16. – Budaörsi Infó) Egyre több és több sajnos a koronavírusos beteg. Eddig két összefoglaló cikkünkben próbáltuk összegyűjteni a leghasznosabb információkat olvasóinknak a járvánnyal összefüggésben. Ebben az egyik budaörsi háziorvos tapasztalatai és gyakorlati munkája voltak segítségünkre. Ezúttal egy fontos lehetőségről értesítjük Önöket a nagyon sokakat foglalkoztató oltási regisztrációval kapcsolatban. Egy önkéntesek által készített program segítségével megnézhetik, hogy rajta vannak-e a listán. Ez nem egy hivatalos állami weboldal. Frissen indult, még kevés adatot tartalmaz!

 

 

 

Az oltással kapcsolatban és a konkrét Covid betegséggel kapcsolatban olvashattak korábbi cikkeinkben. Mindkettő esetben visszatérő problémaként jelenkezett, hogy nagyon sokan nem tudják, hogy regisztráltak ugyan, de rajta vannak-e biztosan az oltási listákon vagy nem!

A regisztrációkkal kapcsolatos sok kérdés hátráltatja a háziorvosok munkáját.

Páciensként sokszor nem világos számunkra, hogy rajta vagyunk-e már a háziorvosunk/rendelőnk oltási listáján. Orvosként pedig az amúgy is emberfeletti teher mellett sokszor az aggódó, telefonon érdeklődő páciensekkel kell tölteni az időt.

 

Önkéntes egészségügyi szakértők, programozók és adatvédelmi szakemberek kis csapata készített egy nagyon egyszerű, de nagyszerű programot, ami abban segít, hogy meg tudják nézni, szerepelnek-e már az oltási listákon! Az oldalt egy hétvége alatt, mindössze 3000 forintból készítették el.

Páciensként megtalálhatja, hogy az ön születési dátuma szerepel-e a háziorvosának/rendelőjének oltási listáján, ha háziorvosa/rendelője ezen a honlapon már regisztrált.

A háziorvosok pedig feltölthetik az oltásra várók születési dátumait, hogy a páciensek itt ellenőrizhessék telefonálás helyett, hogy szerepelnek-e az aktuális oltási listán.

 


 

Az alábbi linkre kattintva taláják meg az oldalt:  

mikoroltanak.hu

 


 

Ellenőrízzék, hogy háziorvosuk regisztrált-e!

Írják be a születési dátumukat, és a regiszter jelezni fogja, hogy szerepelnek-e vagy nem a listán!

A rendszer védelme érdekében naponta maximum 10 keresés végezhető el.

 

Remélhetőleg minél több háziorvos, illetve rendelő regisztrálni fog minél előbb, mert csak így lehet kellően hasznos az új alkalmazás!

 

Az oldal kezelését az alábbi rövid videóból is megtanulhatják:

 

 

 

 

 


 

Az, hogy esetleg sokan nem kerültek fel még a listára, a következők miatt van, a NEAK értesítése szerint:

 

„Amíg nem áll rendelkezésre egyszerre elegendő oltóanyag, sorrendet kell kialakítani az oltásra várók között.

A sorrend kialakítása során az egészségügyi dolgozókat követően azon betegségek kerültek kiválasztásra, melyeknél az elmúlt egy év adatai alapján a legnagyobb a kockázata a COVID súlyos lefolyásának és a halálozásnak. Ebben első helyen az életkor áll, ezért is kezdődött az oltás a legidősebbekkel. A hazai és nemzetközi adatok alapján ezt követően a keringési betegség, a daganatos megbetegedés, a cukorbetegség, COPD és transzplantáció áll.

Egyelőre csak az előbb hivatkozott betegségekben szenvedők oltására van lehetőség, így a többi jelentkező adata a háziorvosa részére még nem kerültek továbbításra.”

 


 

 

Amennyiben nem szerepelnek a listán, az alábbi helyeken jelezhetik ezt: adatvedelem@neak.gov.hu vagy 1818@1818.hu.

 

 

A médiában az oltásokról egymásnak sokszor ellentmondó hírek jelennek meg. Mindig legyenek körültekintőek!

A cél az, hogy minél többen minél rövidebb idő alatt oltassák be magukat, hogy visszakaphassuk mihamarabb a régihez közelítő életünket.

 

Kitartást és sok türelmet, döntsenek bölcsen!

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.