Földtulajdon: osztatlan közös tulajdon megosztása

(Budaörs, 2021. március 7. – Budaörsi Infó/Kiszámoló) A kárpótlás és egyéb okok miatt is a termőföldek tulajdoni viszonya itthon egy nagy katyvasz lett, rengeteg az osztatlan közös tulajdon, sok embernek van itt és ott fél-egy-két hektár földje, erdeje és sok minden mása, semmire nem jó tulajdonrészek ötszáz másik tulajdonossal közösen, amik mégis összességében már komoly értéket is képviselhetnek.

 

 

Ezt elégelte meg a kormány és 2021 januárjától elkezdik felszámolni ezeket a szörnyeket. Ha van vagy örököltél ilyen földterületeket, akkor fontos, hogy most odafigyelj, kiértesítenek-e, mit csinálsz és így tovább.

Fontos, hogy elérhető legyél és átvegyél minden ezzel kapcsolatos levelet, mert idézem: “Az elhunyt/nem elérhető tulajdonostársak problémája NEM AKASZTJA MEG AZ ELJÁRÁST.” 

Akkor majd nélküled fogják elvégezni a felosztást, kialakítást, bekebelezést vagy kisajátítást. Ne legyen kétséged, ki fogja a legrosszabb földterületet kapni, aki ott volt, vagy akit el sem értek. Járj utána annak is, hogy a földhivatalban a mostani értesítési címedet tudják-e.

Itt egy jó cikk, összeszedi a legfőbb tudnivalókat, kezdésnek olvasd el ezt. Ha még mindig maradt homályos terület, érdeklődj, hogy milyen egyéb tennivalóid lehetnek a tulajdonviszonyok tisztázása érdekében.

 

(Budaörsi Infó/Kiszámoló)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.