„Apa-Anya Taxik” nehezítik a közlekedést Budaörsön – Az Őszirózsa utcában talán megoldódott ez a probléma

(Budaörs, 2021. február 23. – Budaörsi Infó) Évek óta problémát jelent  – nem csak Budaörsön -, hogy a szülők amikor az iskolába vagy a tanórán kívüli foglalkozásokra viszik a gyerekeiket, akkor arra törekszenek, hogy az adott intézményhez a lehető legközelebbi helyen álljanak meg az autójukkal. Ezt sajnos sok esetben szabálytalanul teszik, gátolva a helyi közlekedést. Bosszúságot okoznak ezzel az intézmények közelében lakóknak, akik csak szeretnének kiállni a garázsukból vagy normálisan közlekedni az utcájukban, esetleg megállni a saját házuk előtt egy fárasztó munkanap után.

 

 

Budaörsön legutóbb az Őszirózsa utcában volt ebből probléma. A lakók elmondása szerint az Árok utcában nemrég megnyitott sportkomplexumba járó sportolók szülei ellehetetlenítették a környék közlekedését és az utca lakóinak nyugalmát gátolták.

 

A közösségi oldalon a téma parázs vitát váltott ki. Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét is megszólították:

 

Tisztelt Polgármester úr! 

Megépült, lassan befejeződik az Árok utcai lelátó kivitelezése. Megértem, támogassuk a sportot, de szerintem ha segítene a rengeteg szülői gépjárművet eltávolítani az Őszirózsa utcából.

Élhetetlen dugó ebben a nyugodt utcában, mert 30-40 autó várja a fiatal tehetségeket, hogy haza fuvarozza őket, eközben még arra is képtelen az autót vezető, hogy végig menjen az utcán és ne a közepén kezdjen forgolódni járművével.

Eddig az extrém terhelést hozott az irodaház, majd a feleslegesen sok ikerház kivitelezése melyet engedélyezett a hivatal, majd az új otthonra lelt lakók utcán parkolása, majd ezt tetézte a hosszas kivitelezői áradat akik az új létesítményben dolgoztak.

Ha ezt az extrém forgalmat okozza a sport szeretete, akkor parkoljanak kötelezően máshol az “Apa-Anya Taxik” pl. Árok utca. A sportolok sétáljanak egy picit.

Autózzon el erre 17:30 – körül kérem tisztelt Polgármester Úr és segítsen.”

 

 

Az intézkedés gyorsan érkezett a sportlétesítmény vezetőjétől

 

A poszt megszületését követő két napon belül reagált Kiss Károly, a BSC labdarúgó szakosztály vezetője a közösségi oldalon és olyan intézkedést jelentett be, ami hosszú távon megnyugtatóan rendezheti a lakók problémáját:

 

Tisztelt Őszirózsa utcai lakók! Tisztelt Budaörsiek!

Most fogadták el a csoporthoz való csatlakozásomat, így most tudok reagálni az említett témában.

Elsőként nézzék el nekünk a kezdeti nehézségeket hiszen most vesszük birtokba az új létesítményünket, és még mi is ismerkedünk az újonnan kapott lehetőségeinkkel.

A vezetőség nevében kijelenthetem, hogy a sportkomplexum üzemeltetését az ott lakók nyugalmának zavarása nélkül próbáljuk megszervezni. Ennek ellenére biztosan lesznek olyan rendezvényeink, amikor mi kérünk türelmet, de ezek csak alkalmanként fordulnak majd elő és megpróbáljuk jó előre lekommunikálni az érintett lakókkal.

Visszatérve az előzőekben említett parkolási problémákra, valóban tarthatatlan állapotokat idézett elő némely szülő fegyelmezetlensége. Ennek megszüntetése érdekében vezetőségünk a következő intézkedést hozta:

Edzés napokon sportolóink elől bezárjuk az Őszirózsa utca felőli bejáratot. Ők az Árok utcai műfüves pálya felől közelíthetik meg az épületet és arra is távozhatnak. Ez az intézkedés hosszú távon megoldja a szabálytalanul parkoló autók okozta kellemetlenségeket.

Kérem Önöket amennyiben hasonló súlyú zavaró probléma merülne fel üzemelésünk során a kiss.karoly@bsc1924.com email címre jelezzék felém. Elnézést kérünk még egyszer a felmerült parkolási problémák miatt.”

 

 

Bízunk benne, hogy ez a gyors intézkedés valóban megnyugtató eredménnyel jár az utcában lakók számára, viszont több más intézménynél napi szinten vannak még hasonló problémák. Ezeknél is elkelne pár okos megoldás.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.