Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai-Viola Erika: Angoltanítás a kultúrán keresztül

(Budaörs, 2021. február 19. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkban Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit is olvashatják és videóit is megnézhetik. Tartsanak velünk! 

 

 

Angolul tanulni nemcsak annyit tesz, hogy a nyelvtani szerkezeteket vagy a szavakat megtanítjuk. A kultúrát, hagyományokat bemutatni, mesélni róluk kiváló lehetőség az indirekt tanításra. Február hónapban két olyan alkalom is adódik, amiről érdemes a tanórán beszélni.

Az egyik ilyen a Valentin nap, ami nemcsak a szerelmesek ünnepe.

Az eredetileg pogány pap Valentinból keresztény hittérítő lett majd a szerelmesek védőszentjeként vált ismertté. Az angolszász országokban a szeretetet ünneplik február 14-én, vagyis családon belül vagy akár barátok is megemlékeznek róla: kedves üzeneteket írnak egymásnak ilyenkor azoknak, akik fontosak számukra. Az első ilyen üzeneteket a 16. században küldték el egymásnak az emberek.

 

 

szerelem

 

Ugyancsak február környékén tartják az úgynevezett Palacsinta napot, ami egy mozgó ünnep.

Míg Magyarországon húshagyókeddet ünnepeljük, addig Nagy-Britaniában ezen a napon palacsinta napot tartanak. A kettő közötti kapcsolat arra az időre nyúlik vissza, amikor szigorúan betartották a nagyböjtöt. A palacsinta napon a háztartások felhasználták a háztartásban felhalmozott vajat, tojást és lisztet.

palacsinta_angol

 

 

A 15. századtól pedig futóversenyeket is rendeznek ezen a napon, amikor is futás közben a serpenyőben lévő palacsintát kell dobálni. A legenda szerint egy háziasszony adta az ötletet a versenyre, aki miután meghallotta, hogy a templom harangjai imára hívják a híveket, félve a késétől a templomhoz futott, és még mindig a serpenyőt szorongatta, amiben a palacsinta sült. Milyen jó, hogy nem hagyta a tűzhelyen a serpenyőt, mert ma szegényebbek lennénk egy kedves angliai ünneppel.

 

 

Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai-Viola Erika: Játékosan angolulBudaörsiek együtt, egymásért! – Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul

Közzétette: Budaörsi Infó – 2021. február 18., csütörtök

 

 

Ide kattintva nézzék meg Sávai-Viola Erika legújabb videóját, amiben egy angol mondókát tanulhatnak meg a kicsik, ami segít nekik abban, hogy könnyebben memorizálják a tesztrészeket angolul.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.