A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanárai azt kutatták, hogy mennyire hatékony a távoktatás

(Budaörs, 2021. február 16. – Budaörsi Infó) Sajnálatosan a 2020/21-es tanév első félévének nagy része is távoktatásban telt a középiskolákban. Budaörsön, az Illyés Gyula Gimnázium tanárai viszont szerettek volna minél pontosabb képet kapni arról, hogy a diákjaik számára mennyire tud hatékony lenni ez a tanulási forma. Ezért összeállítottak egy kérdőívet, amelynek kiértékelése után rengeteg hasznos és továbbgondolásra érdemes információhoz jutottak.  

 

 

Az iskola közösségi oldalán azt írták a kérdőív kiértékelését követően: nagyon sok dolog meglepett minket, igyekszünk beépíteni a tapasztalatokat és változtatni módszereinken, hogy még többet kihozhassunk ebből a tanítási formából.

 

A kutatásukból kiemeltünk néhány kérdést és választ, a teljes anyag ide kattintva érhető el. 

 

 

feleviprezentacioillyes

 

 

feleviprezentacioillyes2

 

Érdekes megfigyelés, hogy a megkérdezett gyerekek naponta több mint 10 órát töltenek számítógép előtt, de ebből többnyire 6-7 órát, vagy 8-9 órát töltenek tanulással. 

 

 

feleviprezentacioillyes3

 

A heti feladatokat mennyiségét többnyire megfelelőnek tartják és a számonkérést is egyensúlyban érezték a tantárgyak többségénél.

 

 

feleviprezentacioillyes4

 

Mivel az online oktatás egy új gyakorlat sokak számára, ezért fontos, hogy a problémákat megtudják beszélni a szaktanárokkal. A kérdőívet kitöltők 38,1% érezte úgy, hogy ezt a problémát teljes mértékben jól kezelték a tanárok, 0,2% pedig hogy egyáltalán nem.

 

 

feleviprezentacioillyes5

 

 

A motiváció már egy kicsit nehezebb kérdés. Sokan kevésbé motiváltak ha önállóan kell tanulniuk. Az eredmények azt mutatták, hogy a megkérdezettek csupán 13,9%-a tudott teljes mértékben motivált lenni. 35,3% négyes szinten, 25,9% pedig csak hármas szinten.

 

 

feleviprezentacioillyes6

 

Ennek az oktatási formának természetesen vannak előnyei és hátrányai. Összegyűjtöttek ezek közül is néhányat:

 

 

feleviprezentacioillyes7

 

Azt is vizsgálták, hogy hogyan befolyásolja a digitális okitatás az érettségire való felkészülést. Sokak szerint megnehezíti és nehezebb az új anyagok megértése és elsajátítása.

 

 

feleviprezentacioillyes8

 

 

Természetesen a sok tanulás mellett kell egy kis kikapcsolódás is. Az Illyésesek döntő többségének ezt a sport jelenti. Sokan jógáznak, edzenek vagy kirándulnak a tanulók közül.

 

 

feleviprezentacioillyes9

 

 

Reménykedjünk, hogy mielőbb minden visszatérhet a normál kerékvágásba!

 

 

illyesmihianyzott

 

Kitartást kívánunk a diákoknak és a felkészítő tanároknak az idei tanévben is.

Köszönet a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium tanárainak, hogy elkészítették ezt a kérdőívet és így kicsit mi is jobban beleláthattunk a diákok hétköznapjaiba.

 

 

2019_07_illyes (3)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.