Gulyás Gergely válaszolt és találkozóra hívta Wittinghoff Tamást – Csenger-Zalán Zsolt nem indul jövőre az országgyűlési választáson

(Budaörs, 2021. február 13. – Budaörsi Infó) Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége volt 12-én pénteken este. A téma az volt, hogy vajon fordulóponthoz érkezett-e az önkormányzatok és a kormány vitája miután már a fideszes vezetésű megyei jogú városok is azt mondják, hogy valami nem stimmel a kormányzati elvonások körül. A műsorvezető másik beszélgetőpartnere Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója volt. Szóba került az is, hogy Csenger-Zalán Zsolt nem indul jövőre az országgyűlési választáson.

 

 

2020. február 9-én arról írtunk hírportálunkon, hogy Wittinghoff Tamás írásban kérte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy Budaörs kapja vissza, illetve az állam kompenzálja a költségvetésből az elvont iparűzési adót.

Kiderült a műsorban, hogy aznap délután megérkezett válasz, és a polgármestert február 17-ére találkozóra hívta Gulyás Gergely.

A polgármester a műsorban elmondta, hogy nagyon meglepődött azon, hogy a megyei jogú városok egyöntetűen és még Szita Károly (Kaposvár polgármestere – a szerk.) is aláírták azt, hogy a kormánynak kompenzálni kell.

„… Vélhetően lesz megegyezés. Nekünk február 15-ig kell a költségvetésünket benyújtani. Másfél milliárdos lyuk van rajta és még mellette van a szolidaritási hozzájárulás is. …” – mondta.

Hozzátette, hogy Ausztriában négy és fél milliárd eurót osztottak szét a járvány ideje alatt a kieső bevételek okán az önkormányzatoknak, ezzel szemben Magyarországon milliárdos nagyságrendben vontak el pénzt.

 

 

egyenesbeszedinterju

 

Pulai András kifejtette, hogy a kormány több intézkedést is tett annak érdekében, hogy meggyengítse az önkormányzatokat, a városvezetőket, de úgy tűnik zavar van a köreikben. Szerinte az elvonások okozta működésbeli problémák a városokat padlóra vihetik, ráadásul éppen az országos választások előtt.

 

A beszélgetésből az is kiderült, hogy lehetséges, hogy a Fidesz Menczer Tamás kommunikációs államtitkárt fogja indítani Csenger-Zalán Zsolt helyett a Budaörs-Budakeszi választási kerületben a parlamenti választáson jövőre. Információk szerint az országgyűlési képviselő nem mondott le, hanem külügyi szolgálatra mondott igent. Tehát biztos, hogy mást fog indítani a kormányoldal.

 

Szóba került a Klubrádió ellehetetlenítésének a története is, és ezzel kapcsolatban Wittinghoff Tamás felhozta a Budaörs Rádió esetét is:

„Két éve néma a budaörsi rádió is. Az önkormányzati választások előtt áprilisban vették el a frekvenciát mondvacsinált indokokkal. Elbukta a pert a Médiahatóság, de nem hajtja végre a bírósági döntést és nem állítja vissza a rádiót. Ez a döntés tavaly novemberben született.”

 

A teljes beszélgetést ide kattintva megtudják nézni!

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.