A budaörsi játszóterekről

(Budaörs, 2021. január 3. – Budaörsi Infó) Sok budaörsi kisgyermekes anyukát érint és érdekel a budaörsi játszóterek állapota. Ezzel kapcsolatban Dr. Tóth Ferenc (BFE), a 4. sz. választókörzet önkormányzati képviselője közösségi oldalán találtunk hasznos információkat.

 

 

A képviselő a következő adatokat osztotta meg követőivel:

„A budaörsi játszóterek kisebb területűek, így a kihelyezett eszközök száma korlátozott az esési terek figyelembevétele miatt. Jelenleg 26 játszótér áll rendelkezésre a budaörsi családok részére, melyeken különböző igényű, különböző korosztályok számára használható eszközök találhatók. 

Felmerült kérdésként a budaörsi játszóterek állapota.

Igen, valóban az eszközök egy része elavult, de nem balesetveszélyes. Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy minden esetben a balesetveszélyes eszközöket lezárjuk, illetve elbontjuk. 2019 őszén átfogó vizsgálatra került sor a közterületi és intézményi eszközök esetében.

A Képviselő-testület a 2020. évi költségvetésben 20 millió forintot biztosított a játszótereken ütemezve történő játszóeszköz cserékre. 7 helyszínen mindösszesen 16 új eszköz került telepítésre.

Az ütemezett játszóeszköz cserét, illetve pótlást 2021. évben is folytatni kívánjuk az elfogadott költségvetés függvényében.”

 

 

tothferenc2019

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.