Népi Építészeti Program – Péntektől nyújtható be támogatási kérelem szakmai előkészítésre

Újabb támogatási lehetőséget hirdet meg a Népi Építészeti Program; a népi építészeti értéket képviselő ingatlanok tulajdonosai ezúttal támogatási kérelem szakmai előkészítésre nyújthatnak be pályázatot.

 

A magyar kormány által elindított, 2019 óta a Teleki László Alapítvány lebonyolításában, évi 1,5 milliárd forintos keretből zajló Népi Építészeti Program célja, hogy vissza nem térítendő támogatást nyújtson népi építészeti értéket képviselő védett épületek tulajdonosainak.

A program során azok a szervezetek vagy magánszemélyek igényelhetnek támogatást, amelyek vagy akik népi építészeti értéket képviselő, egyedi (műemlék, nyilvántartott műemléki érték, helyi védelem) vagy területi védelem alatt álló ingatlan tulajdonosai – emlékeztet a Teleki László Alapítvány által az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény.

A szakmai előkészítésbe beletartozik a népi építészeti emlék építészeti értékeinek azonosítása, illetve az épület szerkezeteinek állapotát értékelő dokumentációk (építészeti felmérés, építéstörténeti dokumentáció és értékleltár, statikai és faanyagvédelmi szakvélemény, diagnosztika, falkutatás, szakrestaurátori terv) és a felújítási építészeti terv elkészítése, melyek megalapozhatnak egy későbbi építési támogatási kérelmet; a mostani kiírásban ezek finanszírozására kérhető támogatás.

A támogatási kiírást pénteken 12 órakor teszik közzé a Teleki László Alapítvány honlapján (www.telekialapitvany.hu/nepi-epiteszeti-program); a kérelmek benyújtására 46 nap áll rendelkezésre. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.