Koronavírus – Operatív törzs: szerdán 145-ször intézkedtek a rendőrök szabálytalan maszkviselés miatt

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt szerdán 145 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

 

 

Kiss Róbert alezredes elmondta: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta már 20 618 rendőri fellépés történt szabálytalan maszkviselés miatt.

A maszkviseléssel kapcsolatos szerdai intézkedések közül 127 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott kötelezettségek be nem tartása miatt történt: 27 embert figyelmeztettek, 46 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki és 54 feljelentést tettek a rendőrök.

Emellett tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken négy emberrel, üzletekben és bevásárlóközpontokban 14 emberrel szemben léptek fel szerdán a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt – tette hozzá Kiss Róbert.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 751 rendőri intézkedésre volt szükség. Ezek közül 201 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 550 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitva tartására vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Közölte: szerdán a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 273 ember ellen intézkedtek a rendőrök. A november 4-étől hatályos kijárási korlátozás, majd az azt november 11-étől felváltó kijárási tilalom alatt már 27 645 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek szabályszegővel szemben – mondta.

Szerdán is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 46 esetben léptek fel. Az átutazókat szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartók ellen eddig 10 098-szor intézkedtek.

Szerdán 8962 esetben ellenőrizték személyesen a rendőrök a hatósági házi karanténban lévőket, és 2297 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el. Jelenleg 19 932-en vannak hatósági házi karanténban. Közülük 1862-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat. mti

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.