Mici kutya nagy útja – Felszámolta egy állatvédő csoport a Kossuth Lajos utcában lévő szaporító telepet Budaörsön

(Budaörs, 2021. január 21. – Budaörsi Infó) 2016. márciusában írtunk először arról hírportálunkon, hogy budaörsi lakosok egy csoportja kereste fel szerkesztőségünket, hogy a segítségünket kérjék egy ügyben, ami már több éve megzavarja a nyugalmukat. Egy Kossuth Lajos utcai háznál, kis területen sok kutyát tartott a lakó. Az állandó ugatástól a környékbeliek nem tudtak pihenni. Többször voltunk kint a helyszínen és írtunk az esetről, eredményt viszont egyszer sem sikerült elérni, hiába láttuk saját szemünkkel az elborzasztó körülményeket. 2020. január 20-án azonban a Facebookon a Budaörsiek csoportban egy remek hír köszöntötte a tagokat.

 

 

Január 18-án a közösségi oldalon tűnt fel egy poszt, amiben egy elkóborolt mudi kutyus gazdáját keresték. Szerencsére a kutyában volt chip, így kiderült, hogy Mici, a Kossuth Lajos utcában lakik és onnan szökött el. Be tudták azonosítani a gazdáját is, aki nem más mint a korábbi eset „főszereplője”.

 

 

mici2

 

 

2021. január 20-án 16 órakor érkeztek ki Micilakhelyére” a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport tagjai, akik miután meglátták a helyszínen lévő körülményeket, felszámolták az ott működő szaporító telepet.

 

 

budaorsiekfbcsoport

 

Takács Gábor, budaörsi lakos hívta fel a csoport figyelmét a problémára, aki a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a helyszínről értesítették a Budaörsi Rendőrkapitányságot, akik alig pár percen belül kiértek és profi módon kezelték az ügyet.

„Szeretném megköszönni a budaörsi rendőrök munkáját, végtelenül empatikusan a kutyák érdekeit szem előtt tartva hajtották végre a helyszínelést. És köszönöm a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport hatékony intézkedését. Nélkülük ez nem sikerült volna!”

 

 

szurkolok

 

A Szurkolók az állatkínzás ellen csoport tagjai, kérték a budaörsi lakosokat, hogy amennyiben az ingatlan tulajdonosa ismét hasonló tevékenységbe kezd, azt azonnal jelezzék nekik!

 

Sok éves probléma nyert megoldást – remélhetőleg véglegeset – a szörnyű körülmények elől elszökő Mici kutyának, a budaörsiek közösségi összefogásának és az ügyben hatékonyan és gyorsan intézkedő állatvédőknek köszönhetően.

Mici kutya sokkal jobb életre számíthat a jövőben, mert már van is örökbefogadója. Szökésével megváltozhat másik hét társa élete is.

 

 

Korábbi cikkek a témával kapcsolatban:

Felháborodott lakók a Kossuth Lajos utcában

Mit tehet a jegyző, ha állatkínzás történik Budaörsön? – Az Önkormányzat válasza

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.