ITM: visszaváltják a januári helyközi diákbérleteket

Kezelési költség nélkül váltják vissza a januári helyközi diákbérleteket – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

 

A kormány az egyéb védelmi intézkedésekkel együtt a középiskolák, a szakképző és a felsőoktatási intézmények digitális munkarendjét is meghosszabbította 2021. február elsejéig.

Az ITM elrendelése alapján a helyközi szolgáltatók a januárra megváltott diákbérletek árát kezelési költség nélkül, teljes egészében visszafizetik azoknak, akik ezt legkésőbb január 18-án kérik.    

A tantermen kívüli munkarend a védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet alapján eredetileg 2021. január 11-ig volt érvényben az egyetemeken és kilencedik osztálytól a középfokú iskolákban. A digitális oktatás meghosszabbítása miatt a januárra esetleg megvásárolt diákbérletek feleslegessé váltak.

A minisztériumi intézkedés nyomán a szolgáltatók visszaveszik a helyközi járatokra szóló, januári havi vagy félhavi, vagy legkorábban 2021. január 4-i kezdő érvényességi dátumú 30 napos tanulói bérleteket. Ha az utasok ezt 2021. január 18-án 24 óráig kezdeményezik, a vételárat teljes egészében, kezelési költség felszámítása nélkül visszakapják.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a közlemény szerint elmondta, hogy az ITM a veszélyhelyzeti intézkedésekhez igazodva minden esetben haladéktalanul megteszi a szükséges lépéseket a feleslegessé váló bérletek visszaváltása érdekében.

A helyközi közlekedési szolgáltatók összesített adataik szerint tavaly hasonló okokból több mint hétezer novemberi bérletet vettek vissza mintegy negyvenmillió forint értékben.

Az innovációs tárca a díjmentes visszaváltás újbóli elrendelésével mentesíti az egyetemi hallgatókat, középiskolásokat és családjaikat az indokolatlan kiadásoktól – írták. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.