Extrém hideg lesz – Téliesíteni kell a vízvezetékeket

Az előrejelzések szerint a hét végén megérkezik az extrém hideg idő, emiatt pedig téliesíteni kell a vízmérőket, valamint a vízvezetékeket és a szerelvényeket – közölte a Magyar Víziközmű Szövetség.

 

 

Azt írták, hogy a télen nem lakott ingatlanokon fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, valamint a vízmérőakna letakarása, szigetelése, de javasolt a rendszeres ellenőrzés is az esetleges károk megelőzése érdekében.

Hozzátették, a télen is lakott ingatlanoknál fontos, hogy szigetelve legyen a vízmérőakna. Célszerű szigetelőanyaggal védeni azokat a vezetékszakaszokat is, amelyek kevésbé védett helyen (pincében, falon kívül) vannak. A kerti csapokat vízteleníteni kell, valamint a telepített öntözőberendezéseket is, mert az élettartamukat meghosszabbíthatja.

Felhívták a figyelmet arra is, amikor az idő a nagy hideg után enyhülni kezd, érdemes ellenőrizni a vízmérőt. Ha nem forog a csillagkereke, amikor a csap nyitva van vagy szilánkosra tört a vízmérő üvege, esetleg deformálódott a számlálószerkezet vagy a lakásban nem folyik a víz, akkor a szolgáltatót értesíteni kell.

Minden olyan vízelfolyás, amely a szolgáltatási pont utáni hálózaton keletkezett, a felhasználó számláját terheli, mert az ő birtokán lévő hálózat meghibásodása okozta a veszteséget – jelezték. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.