Január elsejétől több vonalon használhatják a budaörsi utasok is a Dél-Buda zónabérletet

(Budaörs, 2021. január 1. – Budaörsi Infó / mti / bkk) Január 1-jétől már a Budapest-Győr vonal Budapest-Kelenföld és Törökbálint közötti szakaszán közlekedő vonatokon is lehet utazni a Dél-Buda zónabérlettel, így a MÁV és a Volánbusz egy újabb lépést tesz az összehangolt menetrendi kínálat és az egységes értékesítési felület kialakítása felé – tájékoztatta az MTI-t a MÁV Zrt.

 

A közleményben kiemelték: a változatlan árú, de január 1-jétől már több szolgáltató járatán is felhasználható bérlet elősegítheti, hogy minél többen válasszák a biztonságos közösségi közlekedést.

A MÁV-START a Dél-Buda zónabérletet a vonatokon csatlakozóbérletként fogadja el a Budapest-bérlet mellé, így a kettő kombinációjával Törökbálinttól egészen a Déli, illetve a Keleti pályaudvarig lehet utazni az elővárosi vonatokon.

A tájékoztató szerint a Budapest-Tatabánya vonalszakaszon évente közel 4,5 millióan utaznak, ez a szakasz rendelkezik az egyik legsűrűbb menetrendi struktúrával az országban. Modern, kényelmes FLIRT motorvonatokat vehetnek igénybe az utasok, de várhatóan 2022-től az emeletes KISS motorvonatok is forgalomba állnak – jelezte a vasúttársaság.

A közleményben emlékeztettek: a Volánbusz a Közlekedéstudományi Intézettel (KTI) közösen – a térségi önkormányzatok bevonásával – 2019. május 11-étől vezetett be új menetrendet a Budakeszit, Budaörsöt, Diósdot és Törökbálintot magába foglaló dél-budai agglomerációs térségben. Ezt követően könnyebbé vált eljutni az említett településekről a fővárosba, de emellett az egyes településeken belül is javult a közösségi közlekedés elérhetősége.

Az új menetrend kialakításakor Dél-Buda zónabérlet néven egy új díjterméket is bevezettek, melynek megvásárlásával az utasok az érintett településeken közlekedő valamennyi autóbusz-járatot igénybe vehetik. Ehhez csatlakozott január 1-jétől a MÁV-START is. A Dél-Buda zónabérletet a BKK pénztáraiban vásárolhatják meg az utasok, 9580 forintért (90 százalékos diákkedvezménnyel pedig 960 forintért) – jelezte a MÁV.

 

Del_Buda_zonaberlet_budaors_bkk_mav

 

Dél-Buda zónabérlet

 

Tetszőleges kezdőnappal váltható. Érvényes a jelölt kezdőnapon 0 órától (de legkorábban a vásárlás időpontjától) a következő hónap kezdőnappal megegyező napon 02 óráig Budakeszi, Budaörs, Diósd, Törökbálint és Budapest között a Budapesten belüli első megállóig a környéki autóbuszokra és egyes kijelölt elővárosi járatokon. A bérletszelvény csak érvényes személyi igazolvány, útlevél, kártya formátumú jogosítvány vagy (2021. március 31-éig) általános bérletigazolvány egyikével együtt használható, amelynek sorszámát a vásárláskor kell megadni, az nyomtatással kerül a szelvényre. A vásárláskor megadott, eredeti igazolvánnyal együtt használható. Az érvényesített bérlet más személyre nem ruházható át. Abban az esetben, ha a bérlet megsérült vagy az igazolvány száma változott, kezelési díj ellenében azonos típusú és érvényességű új szelvényre cseréljük a kijelölt helyen. A bérletet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. A vonalkódot és a sorszámot tartalmazó részt a bérletszelvényről eltávolítani tilos!

 

del_buda_zona_berlet_10km

 

Visszaválthatóság: csak érvényesség kezdete előtt váltható vissza (részletes szabályozás)

Az elővételi szabályokról és a bérleteken feltüntetett érvényességi időkről itt tájékozódhat.

Az igénybe vehető autóbuszvonalakról és a pontos szakaszhatárokról itt és a Dél-Buda Zónabérlet aloldalán tájékozódhat.

 

 

(Budaörsi Infó / mti / bkk)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.