Emmi: félmilliárdra pályázhatnak a fogyatékossággal élőknek szolgáltatók fenntartói

 Gépjárművekre és kiegészítő támogatásra pályázhatnak a fogyatékossággal élőknek szolgáltatást nyújtók fenntartói összesen több mint félmilliárd forint értékben – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

 

Az Emmi támogatásával két pályázat jelent meg a támogató szolgáltatást nyújtók, valamint a kisebb létszámú, bentlakásos fogyatékos otthonok fenntartói számára. A támogatások hozzájárulnak ahhoz, hogy a fogyatékossággal élő emberek minél teljesebb és a lehető legönállóbb életet élhessék – írták.

Közölték: az államilag finanszírozott támogató szolgáltatást nyújtók fenntartói mintegy 443 millió forintra pályázhatnak. A keretösszeg a tavalyihoz képest majdnem a kétszeresére nőtt, amelyből a szolgáltatás keretében használandó új vagy használt gépjármű vásárlására, a járműpark bővítésére vagy a járművek cseréjére lesz lehetőségük a fenntartóknak.

Hangsúlyozták: a támogató szolgáltatás célja, hogy a fogyatékkal élő emberek a saját otthonukban, lakókörnyezetükben jussanak hozzá olyan segítséghez, amely az önálló életvitel fenntartásához szükséges. A szolgáltatók az érintetteknek tanácsadást, szállítást, felügyeletet vagy éppen gyógypedagógiai segítséget nyújtanak, valamint gondozással, készségfejlesztéssel járulnak hozzá a lehetőségeik és esélyeik megteremtéséhez – tették hozzá.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy szintén az év utolsó hetében jelent meg az a csaknem 120 millió forint keretösszegű pályázat, amely harmincszemélyesnél kisebb létszámú, fogyatékos embereket ellátó bentlakásos intézményeknek, illetve egyházi és civil fenntartású család- és gyermekjóléti szolgálatoknak biztosít forrást mindennapi működésük támogatására.

A pályázatok a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. oldalán érhetőek el – írták a közleményben.

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.