Koronavírus – Megjelent Németországban a Nagy-Britanniában azonosított mutáció

Megjelent Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Nagy-Britanniában azonosított mutációja – közölték csütörtökön illetékesek.

 

A Baden-Württemberg tartományi egészségügyi minisztérium közleménye szerint a B.1.1.7 jelzésű mutációt egy nő szervezetében mutatták ki, aki december 20-án érkezett Németországba Nagy-Britanniából rokonlátogatásra repülővel.

A frankfurti repülőtéren lépett be az országba, és mint minden utasnál, nála is elvégeztek egy koronavírus-gyorstesztet. A lelet pozitív lett, ezért a fertőzött nő házi elkülönítésben van. A repülőtérről családtagjai szállították el autóval.

Mintájának további elemzésével csütörtökön mutatták ki, hogy az eddigi ismert SARS-CoV-2-változatoknál jóval könnyebben terjedő új vírusmutációt hordozza.

Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) csütörtöki adatai szerint az utóbbi 24 órában 32 195 fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez csaknem húszszázalékos emelkedés az egy héttel korábbi 26 923-hoz képest. Így már bő másfélmillió – 1 587 115 – esetet regisztráltak.

A SARS-CoV-2 okozta betegséggel (Covid-19) összefüggésben 802 halálesetet regisztráltak. Ez csaknem tizenöt százalékos növekedés az egy héttel korábbi 698-hoz viszonyítva. A járvány halálos áldozatainak száma így 28 770-re emelkedett.

A Covid-19 miatt intenzív ellátásra szorulók száma az intenzív és baleseti ellátási terület szakmai szervezetének (DIVI) csütörtöki összesítése szerint egy nap alatt 11-gyel, 5354-re emelkedett. Gépi lélegeztetésre 53 százalék – 2832 beteg – szorul. A DIVI kimutatása szerint országszerte 26 554 intenzív ellátási ágyat üzemeltetnek, ezek közül 5016 ágy szabad.

 

mti

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.