Új használt olaj gyűjtőhelyek Budaörsön

(Budaörs, 2020. december 22. – Budaörsi Infó) Négy szelektív hulladékgyűjtő szigetnél december közepe óta használt sütőolajat is elhelyezhetünk. A gyűjtőedényekbe lezárt PET-palackban vagy zárt befőttesüvegben lehet elhelyezni az olajat, nem szabad a gyűjtőbe önteni.

 

 

2020. december 15-től négy helyszínen ingyenesen lehet leadni a háztartásokban keletkező használt sütőolajat:

Mező utcai szelektív gyűjtő szigetnél

Ifjúság utcai szelektív gyűjtő szigetnél

Patkó utcai szelektív gyűjtő szigetnél

Holdfény utcai szelektív gyűjtő szigetnél

 

A gyűjtés 240 literes, rendszeresen tisztított és karban tartott, kulturált megjelenésű gyűjtőben történik. Lezárt PET palackban vagy zárt befőttesüvegben a gyűjtőbe kell helyezni az olajat (az olajat a gyűjtőbe önteni tilos!), így „cseppmentes” a rendszer, nem áll fenn a kiömlés veszélye. A Biotrans Kft. heti rendszerességgel elszállítja az összegyűlt mennyiséget.

A cég több éves tapasztalattal ISCC rendszer tanúsítvánnyal gyűjti a használt sütőolajat, melyből biodízel készül, hogy ne kerülhessen a szennyvízelvezető csatornába, a vizekbe, talajba vagy akár kommunális lerakóba.

A használt sütőolaj esetében kiemelten fontos a szelektív gyűjtés!

Egyetlen liternyi csatornába öntött használt olaj akár 1 000 000 liter élővizet is képes elszennyezni! Ezért kérjük, vegyék igénybe a leadási lehetőséget!

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.