A következő generáció immunis lesz az új koronavírusra? Nagyon úgy tűnik!

A fertőzött anyáktól született csecsemők antitestekkel rendelkeznek az új koronavírus ellen.

 

 

Koronavírussal fertőzött állapotos nőket vizsgált egy szingapúri kutatás, amely során a COVID-19 betegség szervezetükre gyakorolt hatását vizsgálták. Mint kiderült, korántsem betegedtek meg jobban, mint a nagy átlag, de ami igazán fontos megállapítás volt, hogy a fertőzött anyáktól született csecsemők antitestekkel rendelkeznek az új koronavírus ellen. A 16 állapotos nőt magában foglaló kisméretű kutatás nem talált bizonyítékot az anya és a baba közötti vírusátvitelre.

Ez már csak azért is érdekes, mert a WHO állásfoglalása szerint a gyermeket váró anyák sokkal rosszabbul reagálnak a felsőlégúti megbetegedésekre, és az Egészségügyi Világszervezet nem rendelkezik ismeretekkel arról, hogy át tudják-e adni az anyák a fertőzést csecsemőiknek a terhességkor vagy szüléskor.

A tudósok szerint a kutatás eredményei így igen megnyugtatóan hatnak.

Mint kiderült, a legtöbb állapotos nő tünetei enyhék voltak, a súlyosabb szimptómák az idősebb, túlsúlyos anyák esetében álltak fenn. Azonban egyikük sem halt meg, és mindegyik teljesen felépült a vírusfertőzésből.

Ami érdekes, hogy az azóta megszületett csecsemők szervezetében antitesteket találtak, anélkül, hogy őket érintette volna a vírus, bár a kutatók szerint az még nem világos, hogy ezek az antitestek milyen szintű védelmet adnak. Ehhez további kutatások és megfigyelések szükségesek.

A babák antitestjeinek mennyisége nagyban függött attól, hogy mennyire volt közel az anya megfertőződése a szülés időpontjához. Minél közelebb volt, annál több antitest volt a babák szervezetében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.