Több mint 140 kilogramm kábítószert találtak egy dílernél Solymáron

Több mint 140 kilogramm, körülbelül 350 millió forint feketepiaci értékű kábítószert találtak a rendőrök egy kábítószer-kereskedőnél Solymáron – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu honlapon.

 

Azt írták, a fővárosi nyomozók és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda együttműködése nyomán jutottak el a férfihoz, aki információik szerint Solymáron tárolt eladásra szánt kábítószereket és termesztett marihuánát, és a drogokat Budapesten értékesítette.

A nyomozók kedden ütöttek rajta a solymári ingatlanon, és fogták el a 31 éves debreceni férfit, B. Tamást.

A házkutatás során a házzal egybeépített garázsban marihuánatermesztéshez kialakított, nagyteljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak. Az ingatlanban összesen 141 kilogramm kábítószert – az első adatok szerint kokaint, amfetamint, hasist, marihuánát és kábítószergyanús tablettákat -, valamint egymillió forintot foglaltak le. A kábítószerek becsült feketepiaci értéke körülbelül 350 millió forint.

A debreceni férfit kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Közölték azt is, a BRFK kábítószerbűnözés elleni osztálya az elmúlt három hétben 214 kilogramm kábítószert és 279 tő marihuánát vont ki a forgalomból. A lefoglalt drog feketepiaci értéke meghaladja a félmilliárd forintot.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.