Új gépjárműfecskendő a Budaörsi Tűzoltóságon

(Budaörs, 2020. december 7. – Budaörsi Infó) A Budaörs Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek idén nem csokit hozott a Mikulás, hanem egy 1999-es évjáratú Mercedes Benz TLF 16/25-ös gépjárműfecskendőt.

 

 

A beruházás Budaörs Város Önkormányzatának támogatásával, a BM OKF – Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság éves hozzájárulásának erre a célra történő felhasználásának jóváhagyásával, valamint a lakosság adójának 1%-ának adományából valósult meg.

A tűzoltóautó korábban a németországi Glücksburg településen szolgált, az egyesület tagjai a héten hozták el az 1300 km-re található városból.

A tolmácsolási feladatokban sokat segített a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Boros György és a Jakob Bleyer Heimatmuseum munkatársa, Balczer Szabolcs.

A honosítási és engedélyezési eljárásokat követően hamarosan készenlétbe áll és remélik a tűzoltók, hogy “származása alapján” szerencsét fog hozni!

A számukra új gépjárműfecskendővel az eddig használt 1985-ös Steyr és az 1983-as Mercedes típusú tűzoltóautókat cserélik le.

 

 

tuzoltoauto2

 

Kívánjuk, hogy minél kevesebbet kelljen használni!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.