Nőtt a rászorulók száma Budaörsön is – A helyi Vöröskereszt feladatai a koronavírus-járvány idején

(Budaörs, 2020. november 26. – Budaörsi Infó) A budaörsi Vöröskereszt irodájában a rendkívüli koronavírus-járvány helyzet miatt felfüggesztették a hétfői adományosztó akciókat, ezért a helyi szervezet munkatársai több helyre is személyesen viszik ki a rászorulóknak a segítséget. A szervezettől megtudtuk, hogy Budaörsön is nőtt a rászorulók száma és, hogy leginkább élelmiszerre, meleg ruhákra, takarókra és ágyneműre van most szükség.

 

 

Földvári-Nagy Éva, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezet területi munkatársa elmondta a Budaörsi Infónak, hogy a koronavírus-járvány idején nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ne legyen személyes kontaktus, ezért is zárták be egy időre a Deák Ferenc utcában található irodájukat.

“Ha valaki felhív minket, hogy szüksége van élelmiszerre, akkor az önkénteseink vagy én kimegyünk a helyszínre és segítünk. Természetesen maszkban, betartva az előírásokat.”

 

 

adomanyosztasvoroskereszt20201120 (4)

 

A szervezet jelenleg 40-60 fővel tartja folyamatosan a kapcsolatot Budaörsön, akiknek szüksége van segítségre. Az a tapasztalatuk, hogy a járvány megjelenése óta a rászorulók száma nőtt Budaörsön is.

“Elsősorban élelmiszerre, meleg ruhákra, takarókra és ágyneműre szokott szükség lenni. A budaörsi Tanodával a Sztehlo Gábor Gyermekotthonnal és a Szociális gondozóval rendszeres kapcsolatban állunk, és viszünk nekik adományokat.

Legutóbb a budaörsi Tanodába vittünk ruhákat és könyveket amit Bajnóczi Krisztina és Lakatos György vett át.”

 

 

adomanyosztasvoroskereszt20201120 (3)

 

“Nem csak szervezeteknek de magányszemélyekhez is juttatunk el élelmiszert. Ezzel segítve őket ebben a rendkívüli helyzetben.”

 

 

adomanyosztasvoroskereszt20201120 (2)

 

adomanyosztasvoroskereszt20201120 (1)

 

adomanyosztasvoroskereszt20201120 (6)

 


Ha önnek is segítségre lenne szüksége keresse bizalommal a helyi Vöröskereszt munkatársát:

Földvári-Nagy Éva
területi munkatárs,
Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezet
1. számú terület, Budaörs körzet
Mobil: +36 (70) 933 8257
E-mail: budaors@voroskereszt.hu


 

 

Az adományosztás menetéről a 2040 TV 7Közben című műsorában láthatnak egy összefoglalót. 

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.