Labdarúgó NB II – Márkus Tibor: Nagy öröm a várakozáson felüli teljesítmény, cél a jó szerepelés folytatása

(Budaörs, 2020. november 8. – Budaörsi Infó) Budaörs focicsapatának, a BSC-nek az utóbbi időben mutatott remek szereplése az NB II-ben nem marad észrevétlen. Az együttes szerepléséről Márkus Tibor vezetőedző nyilatkozott az M4 Sport híradójának november 3-án.

 

 

A BSC a 15. fordulóban elért idegenbeli sikerével már zsinórban hatodik mérkőzését nyerte meg. Ezzel megőrizték a második helyet a bajnokságban.

A vezetőedző az interjúban elmondta, hogy nagy öröm a várakozáson felüli teljesítmény, és a bajnokságban elfoglalt helyezés.

Márkus Tibor az elhalasztott Győr elleni bajnokira is kitért. A szakvezető elmondta, hogy egy természetesnek vett sportszerű gesztus volt a klub részéről, hogy belement a győriek által kért halasztásba. A sűrű program miatt a válogatott szünetben pótolják a bajnokit.

 


Szemben a Budaörs sportszerű gyakorlatával például a békéscsabai együttes (csapatukban 28-an jelenleg pozitív koronavírus-teszttel rendelkeznek) hiába kérte a mérkőzés elhalasztását a Debrecentől, ezt a tabellát vezető DVSC írásban elutasította. A találkozó három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a házigazda DVSC kapja meg.

A debreceniek így 16 mérkőzésen 37 pontot gyűjtöttek, amellyel vezetik az NB II tabelláját, jelenleg hétpontos előnnyel a két mérkőzéssel kevesebbel rendelkező Budaörs előtt. A Békéscsaba 1912 Előre 23 ponttal a nyolcadik, az együttes így már sorozatban a legutóbb négy fordulóban maradt pont és szerzett találat nélkül.


 

Bognár György szakmai igazgató távozásával és az edzőváltással kapcsolatban Márkus Tibor az M4-nek elmondta: a filozófia nem változott, az apró új impulzusokat pedig jól fogadták a játékosok. Szükség is volt, hogy egy kicsit felrázzuk őket, mert mindenkit meglepett a váltás – mondta.

A budaörsi vezetőedző arról is beszélt, hogy nehéz lesz megtartani a tabellán jelenleg elfoglalt második helyet, köszönhetően a többi között annak, hogy eléggé kiegyenlítette a bajnokság. A cél azonban az, hogy a csapat folytassa jelenlegi jó szereplését.

 

A teljes interjú IDE KATTINTVA nézhető meg (6.24-től látható)!

 

A Nemzeti Sport is írt a budaörsi menetelésről. A sportnapilapnak Márkus Tibor elmondta: a szezon előtt nem számoltak ilyen előkelő helyezésre, de kellemes érzés a jó szereplés.

“Nem kérdés, nem az volt a kitűzött célunk a szezon elején, hogy a dobogón végezzünk, de elkaptuk a fonalat, s szerencsére a futballistáink is jól látják a szituációt, nem szállnak el maguktól, tudják, a helyén kell kezelni a bravúros eredményeket. Hogy mi a siker titka? Nincs titok… Remek a hangulat, összetartó a társaság, mindössze ennyi lehet a kulcs. Nem kell fegyelmezni senkit sem, mindenki egy felé húz, s ennek az az eredménye, hogy sorra nyerjük a meccseket.”

 

(Budaörsi Infó / mti / bsc.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.