A Dal 2021 – Meghosszabbított határidő, november 15-ig lehet jelentkezni

Meghosszabbították a határidőt, így november 15. éjfélig még lehet jelentkezni A Dal 2021 című műsorba a www.adal.hu oldalon.

 

Tizedik alkalommal keresik Magyarország slágerét. A Dal 2021-be olyan, legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet pályázni, amely még nem, vagy legkorábban 2020. március 30. után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve hangozhatott el nyilvános előadás keretében – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. dalválasztója a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő magyar nyelvű produkciókat hivatott segíteni. A jubileumi, tizedik évad számos meglepetéssel várja a zenészeket és a nézőket.

A Dal 2021 nyertese többek között lemezfelvétel és videoklip készítésére is lehetőséget kap. Újdonság, hogy jövőre nemcsak a végső győztes, hanem a döntőbe bejutottak közül a zsűri által legjobbnak ítélt négy versenyző is zenei produkciója fejlesztésére fordítható támogatásban részesül. A produkció során akár tíz fő is részt vehet az előadásban.

Ahogy a korábbi években, A Dal győztese a Petőfi Zenei Díj év dala elismerését is megkapja. Több különdíjat is átadnak, amelyek a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is jelentik. Versenyeznek a dalok szövegei és szerzőik is, a nyertes A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója díjat kapja a képernyős zsűritől. 2021-ben is várják a dalok akusztikus feldolgozását, amelyek elhangozhatnak a műsorban és automatikusan részt vesznek az online Akusztik Dalversenyben.

A Dal 2021 Felfedezettje (egyben a Petőfi Zenei Díj Felfedezettje) díjért olyan versenyzőt (előadót vagy együttest) tüntet ki a nemzeti dalválasztó műsor zsűrije, aki/amely A Dal 2021 műsorban debütál, vagy a televíziós műsorban szerepel először nagyobb, országos nyilvánosság előtt, és kiemelkedő teljesítményt nyújt produkciójával.

“A Dal az egyetlen olyan műsor, amely új magyar könnyűzenei művek megszületéséhez járul hozzá. Az idén jubiláló produkció sikerét bizonyítja, a szerzők évről-évre úgy hozzák nyilvánosságra dalaikat, hogy megfeleljenek a versenykövetelményeknek és szereplői lehessenek a több héten át zajló dalválasztó show-nak. Az elmúlt években annyi nívós pályamű érkezett a felhívásra, hogy A Dal 2021-ben már 40 előadó mutatkozhat be” – idézte a közlemény Medveczky Balázst, a Duna Televízió csatornaigazgatóját.

A jelentkezés és a pályázati feltételek megtalálhatók a www.adal.hu oldalon, amelyen november 15. (vasárnap) éjfélig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.