Október 23. – Ünnepi megemlékezést tartott a Fidesz-KDNP Budaörsön

(Budaörs, 2020. október 23. – Budaörsi Infó) Az 1956-os forradalom és szabadságharc idei ünneplése rendhagyó körülmények között kerül sor Budaörsön a járványhelyzet okán. A Fidesz és a KDNP helyi szervezeteinek elnöksége, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselővel közösen helyeztek el koszorút az ötvenhatos emlékműnél.

 

 

Csenger-Zalán Zsolt, országgyűlési képviselő, dr. Czuczor Gergely, a helyi Fidesz elnöke, Kapitány Gábor, a helyi KDNP elnöke és Löfler Dávid önkormányzat képviselő voltak jelen a zárt körű ünnepségen.

 

 

2020_oktober23unnepseg (9)

 

2020_oktober23unnepseg (11)

 

 

Dr. Czuczor Gergely ünnepi gondolatai: 

Amikor a nemzeti ünnepre gondolunk, két szívbemarkoló szó juthat mindannyiunk eszébe: hűség és hősiesség.

Hűség a nemzethez és hűség a szabadsághoz. Példaadó áldozatvállalás a magyarság jövőjéért, a magyar függetlenségért.

A hősiesség az esélylatolgatás nélküli feltétlen kiállást jelentette. A Pesti Srácok hittek a győzelemben, mert szabad hazát akartak nemcsak maguk számára, de a jövőnek örökül hagyni is. A hősök tanúságtétele bizonyítja, hogy a küzdelem értelme nemcsak a győzelem lehet. A túlerővel szembeni helytállásuk példát ad számunkra is.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc Budaörsön is történelmi események színtere volt. Az 1956. október 27-i budaörsi sortűzben Furka Sándor, Schwarcz András, Soltai Béláné és Ujj Jánosné vesztették életüket. Ők a budaörsi temetőben nyugszanak.
Az 56-os hősök nem hiába ontották vérüket; mert végre olyan Magyarországban élünk, ahol minden gyermek ugyanarról a hősies küzdelemről tanul az iskolában. ’56 hőseinek emléke itt él közöttünk, szabadságunkat nekik köszönhetjük! Hálával gondoljunk rájuk! Mondjunk el értük egy fohászt és gyújtsunk gyertyát emléküknek.

2020_oktober23unnepseg (1)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.