Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai-Viola Erika: Ötletek idegen nyelv tanulására diszlexiával küzdőknek

(Budaörs, 2020. október 16. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten pénteken Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul –

Ötletek idegen nyelv tanulására diszlexiával küzdőknek

 

 

 

 

A fejlesztőpedagógusok megosztottak általában abban, hogy a diszlexiás gyermekek számára lehetőséget kell-e biztosítani egy idegen nyelv megtanulására. Sok diszlexiás gyermek élvezi a nyelvtanítás többszenzoros módszereit, amelyek szerepjátékot, játékokat, éneket és egyéb csoportos tevékenységeket foglalnak magukban. Az idegen nyelv elsajátítása tágítja a tanulók látókörét, ahogy a más kultúrákkal kapcsolatos tudatosságuk fejlődik, így elmondható, hogy számukra is igenis érdemes foglalkozni nyelvtanulással.

Időbe telhet, mire a diszlexiás tanulók megtanulnak egy idegen nyelvet, és hasonló nehézségeket tapasztalhatnak, mint anyanyelvük olvasása és írása közben. Olyan területeken is nehézségeket tapasztalhatnak, mint az információfeldolgozás sebessége, a szó visszakeresése és a rövid távú memória. Emiatt érdemes olyan módszereket alkalmazni amelyek segítik őket. A következő stratégiák segíthetnek egy idegen nyelv elsajátításában:1. Használjunk képkártyákat a szókincs memorizálásához. Adhatunk hozzá képeket, színezzünk és rajzoljunk alakzatokat a szavak köré, hogy egy szót vizuális képhez vagy színhez társíthasson a gyermek.

 

1. Használjunk színeket a nyelvtan kódolásához, pl. különböző színek az igeidők megkülönböztetésére.

2. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen a szórendet megjegyezni, írjuk a szavakat kártyára, vágjuk fel a kártyát külön mondatokra, keverjük össze és gyakoroljuk újra az összerakást.

3. Használjunk többszenzoros tanulást a szókincs emlékezéséhez.

4. Használjunk olyan segítő applikációkat (pl. Quizlet) aminek segítségével megjegyezheti a szavakat és kifejezéseket.

5. Készítsünk videókat vagy animációkat idegen nyelven.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.