Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul – Miért tanulnak a gyerekek gyorsabban az angol nyelvű játékokkal?

(Budaörs, 2020. október 3. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten pénteken Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. Tartsanak velünk! 

 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul –

Miért tanulnak a gyerekek gyorsabban az angol nyelvű játékokkal?

 

 

 

 

Semmi sem vonzza jobban a gyerekeket, mint játék segítségével tanulhatják az angolt. Egy figyelmes és érdeklődő csoport, amely szórakoztató angol nyelvű játékokon keresztül tanul, az óra 100% -át érti, és akár 80%-át is megtanulja. A nyelvi játékok használata az órákon az egyik legizgalmasabb módja a gyermekek angoltanításának.

Jól dokumentált, hogy az angol nyelvű játékok fokozzák a tanulást, és a gyerekekkel együtt az egyik leghatékonyabb tanítási eszköz. Tanárok arról számoltak be, hogy tanulóik gyorsabban tanulnak új szókincset és jobban megjegyzik azt, ha nyugodt és kényelmes környezetben használják, például játék közben. A szavak, mint mindannyian tudjuk, a nyelv építőelemei. Ha egy gyermek a játékok segítségével gyorsan megtanulhat és megjegyezhet jelentős mennyiségű új szókincset, akkor nem csoda, hogy a tanárok az angol nyelvű játékokat egyre többször használják.

Fontos, hogy az angol nyelvű játékok okot adnak a tanulóknak a kommunikációra és a beszédgyakorlat kontextusát. Az ismétlés a készség anyja, de az állandó, értelmetlen papagáj-divatos ismétlés nem fog tetszeni a tanulóknak. Ezért a szükséges ismétlést vonzó módon becsomagolhatjuk egy játékba, így észrevétlen marad, miközben a tanulók magának a játéknak a folyamatára összpontosítanak, miközben a nyelvet nyugodt és mindenekelőtt szórakoztató környezetben használják.

Tehát ha úgy megy haza a gyermek egy nyelvóráról, hogy végig játszottak, akkor semmiképpen sem az aggódás töltse el a szülőket, hanem az öröm, mivel valószínű így tanulhat a legtöbbet a gyermekük.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.