Kész az Avatar 2., és hamarosan a harmadik rész forgatása is befejeződik

James Cameron befejezte az Avatar 2. forgatását, és már az Avatar 3. felvételei is 95 százalékban elkészültek – számolt be róla a Variety.com.

 

A rendező erről a volt kaliforniai kormányzóval, Terminator című filmje sztárjával, Arnold Schwarzeneggerrel beszélgetett online videokapcsolat segítségével. Schwarzenegger az általa szervezett bécsi klímacsúcs alkalmából hívta fel az Új-Zélandon dolgozó Cameront, aki maga is elkötelezett környezetvédő.

    “A koronavírus minket is ugyanúgy érintett, mint mindenkit. Vesztettünk négy és fél hónapot a produkcióból. Így aztán a film – az Avatar 2. – egy évvel később kerül a moziba, 2022 decemberében. De ez persze nem azt jelenti, hogy lesz még egy évem befejezni, mivel aznap, amikor elkészül az Avatar 2., máris elkezdünk dolgozni az Avatar 3. befejezésén” – mesélte Cameron.

Mint hozzáfűzte, Új-Zélandon zajlik a forgatás, az Avatar 2. jeleneteit már 100 százalékban felvették, az Avatar 3. pedig 95 százalékban kész.

 

avatar_

 

Cameron megjegyezte: nagyon szerencsés választás volt, hogy évekkel ezelőtt Új-Zélandot választották forgatási helyszínül az Avatarhoz. “Itt készítettük az eredeti filmet, és az ország a járvány kezelése szempontjából a világon a második legjobban teljesítő országnak bizonyult” – mondta.

Jon Landau, az Avatar producere május 21-én jelentette be, hogy a stáb és a szereplők is visszatérnek Új-Zélandra, és folytatják a munkát. A film forgatását márciusban kellett megszakítani a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Cameron nem árult el részleteket az Avatar folytatásairól Schwarzeneggernek. “A történetről nem mondhatok semmit. Hiszek a titokzatosságban és a nagy meglepetésben” – mondta a sztárnak.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.