Sütés-főzés kreatívan Géczy-Gaál Szilvivel – Így készül az avokádókrém

(Budaörs, 2020. szeptember 27. – Budaörsi Infó) Géczy-Gaál Szilvi nevével már többször találkozhattak a Budaörsi Infó hasábjain. A Városháza munkatársaként dolgozik, az Idesüss és más városi rendezvények szervezője, 2019-ben bekerült a konyhakertje Magyarország legszebb konyhakertjei közé, 2017-ben A Budaörsi NŐ-kitüntetést kapott, és a budaörsi Betlehemes Jászolkészítő verseny zsűrijében is előkelő helyet foglal el. Most viszont egy másik oldaláról ismerhetjük meg: a Budaörsi Infó legújabb főzőrovatának lesz a háziasszonya.

 

 

Különleges, könnyen elkészíthető ételek receptjeit osztja meg olvasóinkkal. Szilvi a főzést egy kreatív tevékenységnek gondolja és nem hisz abban, hogy mindig sziklaszilárdan ragaszkodni kell a receptekben leírtakhoz. A recept csak egy inspiráció, a többi szívből jön nála.

Pillanatok alatt elkészíti a legizgalmasabb vacsorákat és most önöknek is lehetőségük nyílik arra, hogy bepillantsanak a konyhájába, és ellessék a fortélyait.

Elmondása szerint nagyon fontos, hogy a szakács elégedett legyen a főztjével, bátran dicsérje meg magát és élvezze, ha mások is ezt teszik.

 

Kövessék figyelemmel hasábjainkon új sorozatát!

 

geczygaalszilvi2020

 

AVOKÁDÓKRÉM

 

Nagyon egyszerű, gyors, finom és garantált siker egy kerti partin. Sokféleképpen fogyasztható, remek reggelire, vacsira, vendégvárónak,  zöldséggel mártogatva, pitába kenve… határ a csillagos ég!

 

Hozzávalók:

– 2 érett avokádó
– 2 szárított paradicsom
– 1/2 fej kisebb lilahagyma (lehet vörös is, vagy újhagyma)
– 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
– 1 ek olívaolaj
– 1/2 citrom vagy lime
– friss bazsalikom és/vagy kakukkfű, só
– variálható elemek: bors/chili/zöld koriander

 

 

avokadokrem3

 

Elkészítése:

Ami fontos, hogy csak érett avokádóval finom – ezt onnan tudjuk, hogy megtapogatjuk amikor megvesszük – a keményet ott hagyjuk, a szép puhát hozzuk el.

Az avokádót kettévágom, kiveszem a magot és kanállal kiszedem a gyönyörű, krémesen zöld belsejét. (Ha szürke akkor nem jó már – túlérett!)

Az összes hozzávalót egy tálba teszem és kézi aprítóval vagy botmixerrel egy pillanat alatt összedolgozom.

A szárított paradicsom helyett lehet friss paradicsomot is használni, azt apró kockára kell vágni és a végén belekeverni.

A fűszernövények elképesztően fel tudják dobni, így azokat nem hagyom ki, de kedvem szerint variálom, akár chillivel is.

 

 

avokadokrem

 

Tárolás: gyorsan barnul, ezért nem érdemes tárolni.

 

Jó étvágyat!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.